Filmele vorbite pe la spate
-sezon de premii-
Tzin sa-l felicit pe M. Night Shyamalan. Ambitzia dumisale de a deveni regizor, scenarist si actor in Lady in the Water a fost rasplatita cu nominalizari la toate cele trei categorii, plus Worst Film, la Zmeura de Aur de anu asta. Categoria fantasy/horror este reprezentata la Zmeura si de o alta vedeta a momentului, Dr.Uwe Boll si Bloodrayneul sau, altfel un regizor caruia faptul ca e abonat la listele Worst of the Year nu poate sa-i smulga zambetul de pe fatza. Mai vine remake-ul Wicker Man cu Nicholas Cage si Basic Instinct 2.
La Sundance horrorul a fost reprezentat de premiul pt actorie in porno-horrorul Teeth, despre o gagica careia i-au crescut dintzi pe labii si mananca putzele barbatzilor. A mai fost si premiul pt cinematografie pt lowbudgetul Joshua. Tipu care a luat premiul a mai asigurat cinematografia pt Irreversible si Calvaire.
Critica horror ii indica in 2006 ca preferatzi pe Pan's Labyrinth, The Descent si Slither. Cele mai prost vazute horroruri par a fi remake-ul Omen, remake-ul Night of the Living Dead 3D si Bloodrayne. Cel mai controversat film pare a fi Turistas care apare si in topuri Best si in Worst. Vedetele underground pe DVD au fost Hatchet si Joshua.
Pan's Labyrinth a umflat si 6 nominalizari Oscar. Sper ca la anu sa vad Hellboy 2 in aceeasi pozitzie. Ia sa vedem cum au fost nominalizate filmele cu care tzin anu asta. Alea cu care nu tzin, de fapt nu le-am vazut. La categoria "ce pana mea cauta asta la Oscar" ar fi Devil wears Prada si Borat, dar sa observam ca sunt corect incadrate pentru punctele lor forte: Meryl Streep, respectiv scriptul lui Borat. As fi preferat totusi ca Borat sa fie nominalizat la documentar. Ma mai mira sa-i vad pe Will Smith si Eddie Murphy, dar n-am vazut filmele cu danshii.
Conform asteptarilor, toate cele 3 filme ale mexicanilor sunt inscrise la categorii importante: Pan's Labyrinth la film strain, scenariu, art design, Children of Men la scenariu, imagine, Babel la film, regie, scenariu. Sa ne intelegem, premiul pt scenariu nu se da pt cat de interesant e, cat avem de invatzat din el sau daca filmul are poanta sau nu ci pt calitatea tehnica a scriptului.
O'toole arata destul de zombificat, batranii au un loc rezervat la Oscaruri, vezi si filmul lui Eastwood, care la Globuri figura ca film strain. Desi The Departed are portzia lui de nominalizari, Di Caprio e insemnat pentru Blood Diamond. La gagici, totul previzibil.
Pacat de Prestige, doar design si imagine. Filmele gay sunt inca la mare pretz, fostul colaborator al lui Clive Barker, Bill Condon, e la al treilea film de Oscar, Dreamgirls.
Chinezii sunt la costume cu fulminantul Curse of the golden flower. Lipsesc francezii, de ce naiba or fi promovand filmul Rendez-vous (Fauteuils d'Orchestre) cu textul "filmul care ne reprezinta la Oscar?"
pariuri (nu preferintze):
Picture: Iwo Jima (varianta: Babel)
Actor I: Whitaker (varianta: O'toole)
Actritza I: Mirren (varianta: Penelopa)
Actor II: Eddie Murphy (varianta: Djimon)
Actritza II: Blanchett (varianta:Kikuchi)
Regie: Scorsese (varianta: ala cu united93)
Scenariu original: Queen (varianta: Babel)
Scenariu adaptat: The Departed (varianta: Borat)
Imagine: Pan Labyrinth (varianta: Illusionist)
Montaj: Departed (varianta: Babel)
Design: Dreamgirls (varianta: Pan's Labyrinth)
Costume: Curse of the golden flower (varianta: Dreamgirls)
Machiaj: Apocalypto (varianta: Pan's Labyrinth)
FX: Piratzii 2
Animatzie: Monster House
Foreign: Pan's Labyrinth
Documentar: Iraq in fragments
Sunet si muzica habarn-am, n-am vazut filmele in conditzii destul de bune sa pot avea o parere, iar pe unele nu le-am vazut deloc. Iar de restu categoriilor n-am idee.
A, si Enio Morricone o sa fie premiat pt activitatea de-o viatza.
No comments:
Post a Comment