Thursday, February 14, 2008

Filmele vorbite pe la spate - zvonistica

Neaparat sa va uitati la noile filme care stau sa iasa. Niste trailere:

  • Filmul anului 2008 va fi primul spaghetti western din istorie in regia, a cui oare, a lui Takashi Miike...cu Tarantino in unul din roluri! Trailer aici
  • Al doilea film al anului va fi musicalul horror Repo - The Genetic Opera in regia lui Bousman (Saw 2,3,4) cu Sarah Brightman (!?!?!?!), Paris Hilton (shit), Bill Moseley (Devil's Rejects); trailer aici;
  • Rambo o sa fie fantastic, trailerul e unul din cele mai violente pe care le-am vazut
  • despre raposatul Heath Ledger in rolul Jokerului din Batman am pareri impartzite - nu cred ca-i face fatza lui Jack Nicholson, in plus mie Batman Begins nu mi-a prea placut, da oricum
  • Diary of the Dead, yeah baby, Romero is back;
  • Hellboy 2, din nou Del Torro, din nou Pearlman; se zvoneste ca Del Torro va fi regizorul prequelului Lord of the Rings;
  • Star Trek din partea creatorului Lost, pana la urma nu contine toti actorii aia pe care i-am pomenit de un an incoace ci s-a multumit cu cativa actori mai ieftini dar elocventzi: Simon Pegg (Shaun of the Dead) va fi Scotty-beam-me-up, Sylar din Heroes va fi elful Spock, iar despre mucosul Chris Pine (Kirk) nu pot sa va zic decat ca seamana cumplit cu Shatner cand era tanar; Teaser aici;

Sam Raimi se-ntoarce! O sa faca horrorul Drag me to hell, cu vedeta Oscarurilor de anul asta, micutza Ellen Page.

Terry Gilliam se intoarce! O sa-i zica The Imaginarium of Doctor Parnassus, cu Tom Waits si Christopher Plummer printre multzaltzii. Unii zic ca o sa semene cu Brothers Grimm which kinda sucked.

Fincher se intoarce! Inca n-am vazt Zodiac da va zic sigur ca ecranizarea capodoperei lui Arthur Clarke Rendez-vous cu Rama o sa faca totzi banii. E in discutii si ecranizarea benzii desenate The Killer cu Brad Pitt, am impresia ca e vorba de lucrarea frantzuzeasca a lui Matz, best seller in Europa pe o tema similara cu Leon sau Hitman.

Tim Burton s-amtors deja! Sweeney Todd face deja ravagii la globuri si la oscar. Apoi Burton se va mai intoarce o data, fiind banuit a lucra la ecranizarea cartii Spook's Apprentice a lui Delaney (ala de-l vedeti prin toate librariile de la o vreme, concurent la Harry Potter).

Michel Gondry s-a intors si el cu comedia Be Kind Rewind. Dar cea mai tare veste e ca urmeaza sa se apuce de ecranizat benzile desenate Master of Space and Time ale lui Daniel Clowes (Ghostworld, Art School Confidential)

Darabont s-antors si el! The Mist, a 3-a sa ecranizare dupa Stephen King e gata. Primele doua au fost filme de Oscar, nici asta n-are cum fi prost.

Paul T. Anderson s-antors si el! E sezonul filmelor care o sa ia Oscarurile la iarna iar Anderson a fost cam absent de la Magnolia incoace. Astuia nou ii zice There Will Be Blood, cu Daniel Day Lewis. Eu pariez pe el la Oscar.

Daca n-ati citit Brett Easton Ellis pana acu, umpletzi-va gaura in cultura. Daca nu vreti, uitati-va la filmele dupa cartile lui - American Psycho, Rules of Attraction, Less than Zero. Daca nici asta nu puteti, mare grija ca mai urmeaza doua filme beton:
  • Lunar Park, ecranizarea unuia din cele mai tari romane din 2006, tradus si la noi,
  • Informers cu Billy Bob, man! si cu Mickey Rourke, man!

A murit Ira Levin

Francezii au dat drumu la un nou talent. Il cheama Xavier Gens, a rupt gura targului cu Frontiere(s) si a scos acuma ecranizarea jocului PC Hitman. Io la Frontiere(s) vreau sa ma uit.

Alt francez simpatic, Alexandre Aja (Haute Tension, Hills have eyes) a produs noul film cu gagici sechestrate si torturate, P2.

Se pare ca remakeul Friday 13 se face dupa modelul Halloween, adica cu modificari drastice. Regia Marcus Nispel, care mai facu remakeul Texas Chainsaw M, reusit dupa opinia mea mai ales datorita maieului Jessicai Biel.

Promitatorul Lucky McKee (May, Masters of Horror) a terminat Red, ecranizare dupa scriitorul horror Jack Ketchum. Beton. Din nou cu Angela Bettis.

Pana cand Cronenberg ne-a incantat cu Eastern Promises, unul din filmele sale clasice, Scanners, a inceput sa fie refacut de regizorul trilogiei Saw. Cineva s-a prins in sfarsit ca Saw ar trebui sa fie joc si nu film, asa ca de la toamna urmaritzi seria Saw pe PC-uri.

Era sa pic de pe scaun cand am auzit ca s-au apucat sa ecranizeze Neuromancer, unul din cele mai tari romane ale secolului trecut. Apoi mi s-a inmuiat entuziasmul cand am aflat ca il face un tip care a facut Torque, MTV style.

Rob Zombie a luat-o pe aratura: la anu iese cu Tyrannosaurus Rex un titlu in spatele caruia nu stie nimeni ce se ascunde, proiectul fiind la fel de secret cum au fost Blairwitch Project si Cloverfield, fara nici un alt fel de marketing decat misterul.

Michael Hanneke isi reface propriul torture-movie pentru americani, Funny Games, de data asta cu Naomi Watts si Tim Roth.

Shyamalan revine dupa gloriosul succes la Zmeura de Aur de acu 2 ani pentru Lady in the Water. De data asta cu un horror ecologist in vina documentarelor lui Al Gore: The Happening, cu Marky Mark.

Horrorul e bine reprezentat la Zmeura de Aur de anul asta: Lindsay Lohan e cap de afis cu I know who killed me, careia i se alatura Number 23, Hostel 2, Captivity, Hannibal Rising.

Alte remakeuri si continuari cult anuntzate:

  • Evil Dead (sau Evil Dead 4, inca nu s-au hotarat producatorii, adica Bruce Campbell)
  • Nightmare on Elm Street, din nou de la fabrica de remakeuri a lui Michael Bay.
  • Final Destination 4
  • Last House on the Left, debutul lui Wes Craven
  • The Crazies, unul din primele filme ale lui Romero

9 comments:

Anonymous said...

barfa despre Fincher si Rama n-o stiam, dar o stiam pe aia cu Wolfgang Petersen si Ender's Game. Si creca o sa iasa misto amandoua, in cazul Ramei nu prea e ce sa se modifice fata de carte, ca e despre cosmonautzi care se plimba printr-o farfurie sburatoare. Iar La Ender scenariul e asigurat chiar de autor, cinste lui.

Aron Biro said...

se vede ca n-ai citit randevu cu rama. aia nu era farfurie.

Anonymous said...

era trabuc. deci tot farfurie zburatoare in sens larg. Am citit-o, si inca in fenomenala editzie de la editura Multistar, in care paginile erau in ordine aleatoare si trebuia sa ghicesti tu care e ordinea corecta, cam ca la Cortazar, numai ca involuntar.

Anonymous said...

Terry Gilliam se intoarce. Good one ! Omul ala reprezinta una dintre cele mai spectaculoase evolutii cinematografice pentru mine.

Diary of the dead : Hmm..Romero. O sa-l vad, probabil la cinema ca sa-mi amintesc de zilele bune.

Hellboy 2 : Chiar era nevoie ? Mi se pare ca primul film a adus grave prejudicii benzii desenate.

Darabont si Reimi : Ii asteptam, ii asteptam cu multa curiozitate :)

La faza cu I know who killed me cu Lohan : Bai, macar un san sau ceva sa fi aparut in filmul ala si tot ii crestea ratingul.

prowler said...

rambo ESTE fantastic :D

krossfire said...

Si uitasi tu cel mai mare regizor in viata, de regele kitschului...UWE BOLL ! Uwe nu numai ca lanseaza in europa A Dungeon Siege Tale si POstal dar mai scuipa si un film nou !

Am prins o versiune digerabila de la Dungeon Siege. Este intr-adevar tot ce ma asteptam sa fie...un rahat, un rahat care-i include pe : Ray Liotta, Sir Ben Kingsley , Ron Pearlman si Leelee Sobieski

Anonymous said...

intrebarea e cine a jucat jocul Rama :) si nu ma refer la ala de pe nokia.

Anonymous said...

Westernul ala japonez promite mult de tot. Mai sunt si altele de gen?

Neuromancer, si Gibson in general nu prea cred ca ai cum sa le ecranizezi altfel decat MTV style. Sunt genul de carti care ar trebui sa ramana carti si atat.

Evil Dead la fel, dar pe bune cum sa consideri Final Destination cult? Daca primul ar putea primi o nota buna datorita ideii dupa aia au dat-o in balarii rau de tot. Ca si SAW de exemplu.

Mike said...

Abia astept sa mai aplaud ca pe vremuri cu sabia n tzeasta.