Saturday, October 27, 2007

Ciomu forever!

House MD
sezon 1

M-au tot aburit gagicile sa ma uit la serialul House MD. Si acu tot gagicile ma obliga sa ma uit in continuare. Secretul e Hugh Laurie, un englezoi premiat peste tot de la Golden Globes la Emmy pt rolul din acest serial, al doctorului House, un medic sociopat, uscatziv, blond, neras, cu oki albastri, cu un picior veshtejit si pe care nu-l iubeste nimenea, cam ca mine daca as fi cretz. Serialul e cu doctori si spitale, which i hate, dar nu chiar in genul Grey's Anatomy sau Clooney's Emergency ci mai degraba un fel de Lt.Colombo in care infractorii sunt boli si victimele pacientzi.

Alt lucru important e ca serialul e produs (si pe alocuri regizat) de Bryan Singer (Usual Suspects, X-Men, Superman cel nou) care foloseste efecte speciale la modul abuziv. In sensul ca serialul asta nici macar nu prea are scene de exterior, iar cele de interior merg atat de in interior incat se foloseste CGI la greu pentru a arata pe unde merge injectzia, cum se umfla rarunchii, cum se lumineatza matzele la colonoscopie etc. Acuma personal gasesc CGI-ul cam inutil intr-un astfel de film si rareori a fost relevant pentru intzelegerea fenomenului prezentat. Alt necaz pe care il am e jargonul medical excesiv, si inca eu sunt om umblat prin spitale dar altzii nu stiu zau cum tzin pasul replicilor. Well, se pare ca il tzin, caci serialul e cel mai bine cotat din oferta Fox.

Alt necaz pe care il am e ca serialul asta te omoara cu zile. Din primul episod am aflat ca potzi sa ai o tenie in creier. Now that sucks. Din altu am aflat ca doctorii mint, ceea ce ii suspectam de la ultimele analize pe care mi le-am facut. Mai departe am aflat ca doctorii care sunt nesimtzitzi sunt aia buni si ca doctorii dragutzi sunt aia habarnisti. Ceea ce iar suspectam un pic. Apoi am vazut ca exista boli cu nume de oameni care daca-s rare nu inseamna ca nu se intampla. Am mai aflat ca potzi muri de turbare, ca potzi paraliza cantand la trompeta, ca pot sa crape matzele in tine de la te-miri-ce, ca poti face antrax de la o cazatura sau ca parintzii tai pot sa fie leproshi latentzi. Deci atata rau cat mi-a facut serialu asta incat am facut o criza majora de ipohondrie si acu iau 5 pilule zilnic.

Apoi nu-mi prea place ca fiecare episod e cam la fel cu cel dinaintea lui. Scena 1:un individ leshina. Scena 2: Dr. House isi face de kkt colegii. Scena 3: Diversi doctori care se contrazic asupra diagnosticului. Scena 4: Efecte speciale cu virusu prin matzele pacientului. Scena 5: Dr. House se cearta cu shefa lui si cu subalternii si nimeni nu-l sufera. Scena 6: Cineva pune un diagnostic gresit si Dr House apare de nicaieri sa salveze situatzia din buda. Scena 7: Mai apare cate un pacient cu o problema amuzanta, de care Dr. House face misto ca sa mai descretzeasca fruntzile. Apoi totu de la capat. Deci cam varza plotul serialului, nimic personal despre acest Doctor House in afara ca e skiop si nu-l suporta nimeni, te uitzi la 100 de episoade si n-ai aflat cu nimica mai mult despre personaje. Ma intreb cum poate sa o tzina in ritmu asta cale de 4 sezoane cate s-au facut? Mai vedem. Oricum, Hugh Laurie e supercool si tzine tot serialul in spate iar pe alocuri musteshte de umor. Din pacate cam asta e toata ideea serialului, de aci si referintza spre Lt. Colombo. De fapt pe wikipedia scrie ca modelul personajului e Sherlock Holmes si ca exista tot felu de referintze la asta.

Din pacate ce-am vazut din sezonul 1 n-a facut decat sa-mi aminteasca de Nip Tuck unde numarul personajelor cool e mai mare de 1 si fiecare sezon are un plot coeziv. Mai discutam mai incolo.

5 comments:

prowler said...

ca sa tii pasul cu jargonul, check this out
http://www.politedissent.com/house_pd.html

sezonu 2 mi s-a parut cel mai tare pana acum.. da' oricum, nu te astepta sa schimbe prea mult formula, trebuie sa inveti s-o accepti :P

Anonymous said...

Dr. House rulecs, am nvatzat atat de multe daspre b-b-b-brain d-da-mage ncat nice nu shtiu cun sa va mae multzamesc.

shtie cineva unde gasecs ceva depozit de Vicodin? sao macar de vin?

prowler said...

ah si am uitat sa mentionez ca o lasa mai moale cu cgi-u pe parcurs

Anonymous said...

man, ce final de sezon, dammit...

Anonymous said...

Ai uitat sa mentionezi regula ca atunci cand un personaj lesina, cel care il insoteste sigur e pe moarte.