Thursday, December 28, 2006

Muzica vorbita pe la spate - barfe, zvonuri, shushotele



1.Aud ca primarul cu explozie intarziata Marian Vanghelis vinde mai multe bilete la concerte rock decat toti organizatorii romani intr-un an de zile. Mai precis, de Revelion vom avea concert cu Jack Daniels...aaa, pardon, vroiam sa zic Johnny Walker...ptiu, drace ca-mi sta pe limba, Joe Cocker, asa. Si nu doar cu el, ci si cu Europe, trupa care ne marcheaza aterizarea pe Planeta Europa in doua feluri, o data in calitate de ambasadori si a doua oara aratandu-se dispusi sa ne faca numaratoarea inversa pe The Final Countdown, cel mai de succes colind din Romania postrevolutionara. Concertele se vor desfasura in ambiantza de bufet suedez asigurata de pensionari si de cei care nu mai au pe nimeni ori s-au saturat sa-l asculte pe Andrei Gheorghe numarand pe degete in Piata Universitatii.

2.La anul care vine, prin Ianuarie asa, avem concert cu marea trupa care este Evergrey. Partea proasta e ca trupa parea cam mica cand i-am vazut asta-vara si aveau un sunet cam prost. Partea ingrozitoare e ca evenimentul e organizat de Promusic din Cluj, ceea ce ne garanteaza incadrarea organizarii dedesubtul unui standard de calitate si poate, cu putin noroc, vom fi tratatzi si cu playback, dupa traditzia stabilita de aceiasi organizatori cu WASP, asta toamna.

3.In acelasi an care vine, suntem tratati si cu Laibach (februarie parca), trupa cu istorie in orice tara europeana normala, insa ma tem ca in Romania nu are 1000 de ascultatori consecventi. In plus, tocmai au scos un album cu imnuri natzionale remixate, naiba sa o ia de globalizare. Poate organizatorii mizeaza pe fanii din alte partzi, ca sa nu zic alte tzari, caci in 2007 vom fi totzi o tzara si-un pamant.

4.Daca horcaitul porcului de Craciun nu ne satisface, suntem invitati la concertele din 2007 ale lui Cannibal Corpse si Napalm Death care vor face cu siguranta o galagie sora cu moartea. Evenimente importante la care tre sa fii tanar si cu amigdalele scoase ca sa te simti bine.

5.Type O Negative, brutele care au inventat love-metalul, sunt o mare trupa care a muncit in 20 de ani cat altzii in 5. In sperantza ca vom trai pana la data la care continua sa isi amane noul album, ori macar pana la data la care vor catadicsi sa-si refaca site-ul, sa ne multumim cu proiectul Seventh Void care este Type O Negative minus vocea si clapele. Ca sa vedeti ce ramane, consultati www.myspace.com/seventhvoid.

6.Nick Cave are fruntea tot mai inalta, plus o mustatza ca Ilarion Ciobanu si scoate un megadublu DVD in ianuarie: un disc din turneul Abbatoir Blues si unul din turneul Nocturama, plus videoclipurile recente care n-au apucat sa intre pe antologia DVD The Videos. Apoi, repede repede, in martie scoate albumul cu trupa Grinderman, a lament for the messianic rock and roll hero.

7.In anumite cercuri selecte de bishnitzari se comercializeaza un nou DVD Dead Can Dance. Teoretic e o veste buna, cica trupa s-a reformat, motiv de dansat intr-un picior pe lumea ailalta. Practic DVD-ul e un bootleg filmat de la nivelul calcaielor Lisei Gerrard, deci pana una alta nimic oficial.

8.Cronica Stuck Mojo - Rising, la muzicsifaze

9.DVD-uri de facut rost: Spiritual Beggars - Live Fire, Arcturus - Shipwrecked in Oslo, The Dwarves - Fuck you up and get live! Variantele DivX sunt sub orice critica.

10.Alte trupe care solicita atentzia cu albume noi in sezonul iarna-primavara din 2007: Ayreon, Threshold, Trouble, November's Doom, Mortiis, Finntroll, Deadsoul Tribe, Virgin Black, Anathema, Within Temptation, Nightingale, Meshuggah, Kekal, Machine Head, Naglfar, Lake of Tears, Tomahawk, Dalek, Neurosis, Laethora.

No comments: