Tuesday, June 05, 2007

Muzica vorbita pe la spate
-mayflowers-


Cronici:

Avanpremiera Blind Guardian la Dilema Veche

Cronica concert Blind Guardian la Msf

Si tot acolo inca niste bucatzi de Type O Negative: Slow, deep and hard, Dead Again si World Coming Down.

Concerte:

1.La listocul Sziget 2007 s-au adaugat alte nume de esentza lemnoasa: Chris Cornell singur de capu lui, banuiam io ca nu traiesc sa vad Audioslave live, Eagles of Death Metal - proiectul de garaj al lui Josh Homme (Kyuss, QOTSA) precum si gashti pe care am apucat deja sa le vaz dar nu strica nici a doa oara: Nevermore, Soulfly, Gogol Bordello, Skinny Puppy respectiv Sayricon.

2.Salut la randul meu ideea ca megalomanul organizator Voda a dat cu bata-n balta si comunitatea Live Metal s-a destramat la fel de brusc cum s-a si intremat. Cu ocazia asta decernez si premiul dobitochles al lunii pentru cel mai deplorabil marketing din memoria recenta.

3.Artmania incepe sa para un fest tot mai inghesuit, alcatuit cam cu furca. Trupe asteptate cu drag de public au recitaluri sub durata de la Sziget, si acolo aveam impresia ca toate concertele-s facute pe fuga.

Highlights

1.Albumul lunii e Turbonegro - Retox, un glam punk scandalos cu versuri obscene in buna traditzie decadenta a trupei cu refrene ultracatchy si riffuri extragroove.
If you let me cum,
i'll cum for both of us,
If you let me cum,
It would mean a lot,
We could have some fun
I ain't going nowhere until i'm done.
Pt cine nu-i stie, enjoy o superba piesa de punk simfonic aici. Apoi have a taste din asta si asta. Obligatoriu de vazut live.

2.Kekal - Habit on fire. Daca va zic de unde-s astia, n-o sa-i mai ascultatzi niciodata. Orcum, inainte sa va interesatzi, tzinetzi minte ca noul lor album e un prog neplicticous cu faze imbustriale, atat pese lungi, cat si pese scurte, pt toate gusturile. Am vrut sa caut un clip da mai bine sa nu vedetz cum arata.

3.Anekdoten - a time of day e un super retro album progresiv foarte shaptezecist dar bine produs si placut, al doilea album (dupa Aeon Spoke) care umple locul unde trebuia sa stea noul album Porcupine Tree.

4.Sleepytime Gorilla Museum - Glorious Times e un album de avangarda bun intr-o scena in care avangarda inseamna ori sa-l imitzi pe Mike Patton, ori sa cantzi post-rock. Baetzii reusesc sa le faca pe amandoua lasand impresia ca nu fac nici una. Adica pesele astea chiar sunt cool, variate, agresive, melodioase, ritmate nu doar latraturi postmoderne. Ce mai tura vura, apasa-ma sa vezi un clip cu gagici care spala haine in spuma marii.

5. Queens of the Stone Age - I wanna make it, i wanna make it wit chu! Mama ce la fix pica albumu asta de toner estival. Din pacate clipul asta e cam cea mai naspa pesa a albumului. Si tot d-aicea, nu e de lepadat nici albumu lu Nick Oliveri, fugit de la QOTSA ca sa-si faca tot o trupa despre sex (Mondo Generator), dar mai pe punk ashea, pe care o putetz vedea si in cadrul Cock Festival de la Bucuresti. Nu stiu de ce am deschis aceasta paranteza, caci de fapt vroiam sa va zic ca noul QOTSA e un album brici.

6.O surpriza placuta fu si Lake of Tears - Moons and Mushrooms, trupa de la care dupa Forever Autumn n-am mai asteptat nimic. Iaca un album mai aproape de Crimson Cosmos, mai rock, pe teme stoner si mai simpatic decat orshice balada de calendar.

7.Luna asta am un acces necontrolat de Spiritual Beggars in heavy rotation, de la un capat la altul al carierei. Geniala trupa. Si in contextu asta am bagat un pic si noul Orange Goblin, ambasadorii britanici ai stonerului, da n-am stat mult pe el ca faceam ce faceam si tot la SB ma-ntorceam. Ocazie cu care am realizat ca albumul Swansong de la Carcass era de fapt stoner. Ocazie cu care am ascultat si:

  • Kayser, actualul proiect al fostului vocal Spiritual Beggars.Au un clip acilea. E mai naspa un pic, mai spre metalcore tineresc dacamdatz voie. De fapt daca ar fi sa dau crezare catalogatorilor, astia practica genul...hahaha...Rock Metal.
  • Mushroom River Band, fosta trupa a fostului vocal Spiritual Beggars. E un fel de SB cu sunet mai prost din pacate.
  • Grand Magus, actuala fosta trupa a actualului vocal Spiritual beggars. E un fel de heavy metal viking cu un sunet grosier de doom, vezi acilea un clip haios care ma duce un pic cu gandu la Hammerfall.
  • Firebird, actuala trupa a fostului coleg de trupa al actualului chitarist Spiritual Beggars, un hippie rock extrem de woodstock, cel mai retro dintre proiectele inshirate aici.

Orcum, o familie de trupe mishto, lasand la o parte contributiile respectivilor la Arch Enemy, Opeth si inca 100 de trupe. Sa-ncheem rubrica cu videoclipul lunii al genialilor Clutch. Genial solo de muzicutza si claparu ala chel de mare efect. If i had money, like Henry Ford, Lord i'd have a woman on every road.

8.Si tot din heavy rotation, incercatz si marea trupa care este The Knife, de care am mai zis da acu am gasit niste clipuri ZUPERBE:

Altele

Dupa ce s-a spart Audioslave, pacat de ei, iata ce s-a ales de oameni: Tom Morello a scos un album de folk comunist sub numele Nightwatchman iar Chris Cornell a scos un album solo nou cu un cover Michael Jackson. Nici unu nu mi-a placut. Tom Morello e slab la voce iar Cornell e banal la chitara. Logic.

Albumul Samael-Solar Soul e primu pe anu asta despre care pot spune cu mana pe suflet ca e plain boring.

Noul Paradise Lost enerveaza cu fiecare ascultare. Nush daca sa ma mai kinui. A aparut varianta retail cu un cover ok dupa Everything but the girl.

Circa Survive e un indie rock cu voce gay dar cu melodii prin el si fara constipatziile specifice genului.

Gorefest e o trupa de death metal care ma binedispune la orice ora, mai ales cu albumu Soul Survivor si cu anterioru album cu zombie. Au scos material nou pe nume Rise to Ruin si nu e de lepadat de catre amatorii de grohaieli de inalta tzinuta artistica.

A scos si When album nou da wolf nu vrea sa mi-l dea ca zice ca ii merge netu de kko din cauza mea.

Noul album Pain e important pt ca are o piesa cu titlul Zombie slam care imi aminteste de Johnny Depp.

9 comments:

Anonymous said...

whenu e out de cateva luni, sa vad daca mai functioneaza linkul unde l-am urcat.

Mike said...

man....lake of bears suck this time. but finally!!! cineva care dreacu' a auzit de Grand Magus.
Dar netty sandu mi-o zis iara ca am ascendentu in fecioara.
Still Lake of bears suck!

Anonymous said...

uhooo ce tare e clipu claci :D

mie mi-a placut cornelu, e asa de ascultat lejer..

Tom said...

ca bine zici cu sarmael, plain ludacricious i might say

Anonymous said...

si de black bonzo nu zici nimic :(

Anonymous said...

sper sa nu te mai prind cu doua vorbe despre skinny puppy si cu doua pgini despre nick pestera, ai grija ca e periculoasa treaba.
cauta si rishloo - eidolon (ignora influentele vizibile) si era vulgaris (recomandat de prowler)

Anonymous said...

a si am uitat de trupa indukti

Anonymous said...

apropoz de The Knife, puoate vrei sa vez sh asta:

http://www.youtube.com/watch?v=X_aIHHt-Aoo&NR=1

Anonymous said...

Credeam ca vei face o recenzie, daca tot o criticasei pe a mea, dar merge si asa...vii la Rage of Tears ?

Cat despre Blind Guardian - Ma mir ca a incaput la Dilema Veche asa ceva...chit ca prima cronica de concert a aparut pe Bangyourbrain :D