Saturday, April 14, 2007














Beauty is a curssssse
Nip Tuck sezon 3

Sezonul 3 al serialului este dedicat cazului The Carver, violatorul in serie care s-a lansat intr-o operatiune magistrala de inversare a operatiilor estetice: scoate silicoane afara si le trimite prin poshta in cutii (vezi Seven), injecteaza grasime de porc acolo unde s-au facut liposuctzii, deviaza septuri, taie cu cutzitu zambete cu gura pana la ureki si deshurubeaza shuruburile de la facelift. Cei doi chirurgi o iau personal si se apuca sa opereze victimele Carverului iar conflictu devine cu adevarat personal cand nemernicu vine sa-i violeze si pe ei si pe familiile lor. Mai nasol e cand politzia afla ca Carveru e un chirurg plastic psihopat si ii banuie chiar pe eroii nostri ca ar fi implicatzi in afacere ca sa-si faca reclama ceea ce nu e tocmai o exagerare tzinand cont ca incep sa apara si femei care se automutileaza ca sa se dea drept victime ale Carverului, sperand sa primeasca un boob-job bonus. Carveru se enerveaza si se lanseaza intr-un raping spree, violand 9 femei dintr-un beauty saloon in aceeasi noapte, de aici dilema: cum poate sa i se scoale de atatea ori in aceeasi noapte? Poanta de la finalul sezonului e prea tare.

In paralel, alt fir narativ il priveshte pe copilu Matt a carui viatza sexuala a inceput cu o autocircumcizie, a continuat cu o lesbiana si s-a terminat cu o psiholoaga pedofila incestuoasa si transsexuala. Baiatu se maturizeaza, se rade in cap si se apuca de ascultat black metal, apoi face pe nazistu pe la scoala (vezi American History X). Noaptea se mai duce prin baruri gay sa bata transsexuali. Comunitatea transsexualilor il asteapta cand iese de la scoala si il bat pana la sange apoi se pisha pe chelia lui de blacker neo-nazi. El se aliaza cu o blackeritza blonda ariana si fura statuete de Craciun cu pastorii si Nasterea lu Isus sa le vopseasca fetzele in alb. Lucrurile degenereaza cand tanara ariana afla ca a avut o strabunica neagra si vrea sa-si razuiasca jos toata fatza iar Matt e obligat de socru-su sa taie putza la homosexualii din baruri si sa-i ingroape de vii. Odin owns you all!

Iar in timpu asta Sean se cearta cu nevasta-sa care vrea sa divortzeze si sa se lanseze in afaceri cu trafic de sperma. Un sezon care sacrifica personajele de dragul parodiei, cu destul de multa umplutura care nu duce nicaieri dar cu fir epic delicios.

1 comment:

Mihai said...

mult prea tare serialul, l-am vazut acu 2 luni pe tot de la sez 1 la 4 (de pe torrente)