Monday, February 19, 2007












Cosmopolitan Frankenstein
Nip Tuck sezon 1

Nip Tuck inoveaza programele TV cu un stil nou: soap opera horror cu elemente de sitcom. E despre doi chirurgi plasticieni si problemele care le macina profesiile si familiile. Adica profesia, caci amandoi o au pe aceeasi, si familia, caci numai unu dintre ei o are, Sean cel sufletist si familist, care vrea sa ajute oameni nenorocitzi cu diformitatzi. Celalalt, Christian, e mare gagicar, frecventeaza Sexaholics Anonymous si alearga dupa contracte de umflat tzatze la starlete porno cu ambitzia sa se impuna pe piatza operatziilor placebo.

Familistu are o nevasta care vrea tatze mari si un fiu care vrea circumcizie sa nu-i mai zica fetele ca putza lui seamana cu un furnicar. Dar Sean refuza sa le dea apa la moara caci nu vrea sa-si invetze familia cu bolile psihice ale societatzii mondene. Asa ca familia se intoarce impotriva lui, copilu isi taie singur putza iar nevasta se duce la colegu gagicar sa-si arate tzatzele si sa o consulte. Ea sa-si arate tzatzele, el sa o consulte. De aici, scandal. Apoi copilu mai si afla ca gagica pt care si-a taiat putza era lesbiana, deci n-avea cum sa stie cum ar trebuie sa arate un furnicar, cu atat mai putzin o putza.

Serialul musteshte de umor negru de calitate, e mai sangeros decat horrorurile de la cinema si isi trage seva dintr-o serie de cazuri freaky care uneori sunt ocazie de ras, dar se transforma in tragedii cand ti-e rasu mai ras: silicoane sparte, liposuctzii explozive, autochirurgie mutilanta plus un Michael Jackson impersonator care vrea sa-si taie nasul conform cu idolul sau. Personajele se tzin bine pe picioare si evolueaza natural. Un pic de lalaiala lungeste mijlocul de sezon cu faze de Cosmopolitan si moralisme gen Men's Health (americani molestatzi in copilarie, teoria circumciziei, tehnici de agatzat, menage-a-trois), dar cat de cat in limitele bunului simtz, oferind o rezultanta mai aproape de F.H.M.: nu exista episod sa nu smulga niste ranjete, sa nu ridice o dilema nasoala si sa nu prezinte niste efecte speciale beton. Culmea, apare si ochelarista cu nasu mare din Beverly Hills, caci i-a dat barbatu un ciocan peste... nas.

Acu ma duc sa vad cum se termina sezonu 2003, e un episod beton cu studente work'n'travel care ascund droguri in tzatze ca sa treaca granitza. Nu in decolteu, in tzatze. La propriu.
P.S.Si muzica e pretty cool
P.S.2.Serialu a ajuns la sezonu 4 dar mult nu mai are. Se zvoneste ca dupa audientzele Consiliului Parental TV legate de acuzatii privind instigare la necrofilie incestuoasa si-a pierdut o parte din sponsori.
.

1 comment:

Anonymous said...

putza nu are nici o legatura cu furnicaru.poate seamana cu furnicarul vaginul jegos al curvelor,care la 20 de ani is obosite de sex.circumcizia ar trebui obligatoriu aplicata labiilor disgratioase si clitorisului atarnand al fetelor.In schimb la baiaeti circumcizia este o mutilare cu M mare.