Thursday, March 17, 2011

Eviscerarea disciplinara a lui Aron Biro si alte peripetzii

I.
Fratilor,

Traiesc vremuri cumplite, sunt atacat din toate partile, de cate ori ma uit pe geam printre perdele vad o masina neagra parcata vizavi.

Ieri sau alaltaieri patronul miscarii SF timisorene, Cornel Secu, mi-a dedicat un fel de editorial gen "troaca de porci" in cel mai recent numar al revistei online de traditzie intermitenta Helion. Probabil un sacrificiu adus pe altarul satanic al aniversarii de 30 de ani a grupului pe care il coordoneaza.

Puteti citi materialul acilea:

Articolul asta ni se da drept exemplu de argumentare, in replica la presupusa mea flegma ordinara (altfel un umil comentariu) adusa unui articol precedent venit din partea aceleiasi miscari (dar prin gura lui Cornel Robu) care, sub pretentzia emisa de "polemica de idei inteligente", se reducea la o tentativa de demonstratzie a faptului ca blondele-s proaste si brunetele destepte, articol macinat mai in amanunt de Adi Craciun, celalalt miel belit pe altar alaturi de mine. Articolul lui Robu, delicios, de pus in vitrina si care mai avea si pretentia de a fi dezbatut cu argumente, se poate citi acilea:
http://www.helionsf.ro/component/content/article/184-alternative/377-pilaf-de-carne-fara-carne.html

SRSFF (Societatea Romana de SF si Fantasy) forwardeaza si ea o parte din elocventele citate, probabil fara sa-si dea seama ca articolul lui Robu tocmai ii rebotezase in SRPC/FC (Societatea Romana de Pilaf cu sau fara Carne).

II.
In alta ordine de idei, weekendu asta e prima lansare a antologiei Steampunk, la Timisoara. Eu n-am cum ajunge, mergeti voi si ziceti-mi cum a fost. Peste o saptamana va fi si la Bucuresti, la targul de carte Final Frontier organizat de Bookblog.

III.
In a treia ordine de idei, recent s-a lansat un proiect literar interesant, Povestiri fara filtru. Astea sunt povestiri scurte de o foaie fata-verso, bagate intr-un fel de pachet de tigari fara filtru, care se pot servi deocamdata la unele cafenele din Bucuresti: Cafeneaua Ramayana, Ceainaria Tabiet, Verde Cafe, Libraria Triptic. Am inteles ca s-au vandut cu succes si pe post de martisoare.


Ei, smecheria e ca aia din stanga din poza contine o povestire de-a mea - Moartea unui comis voiajor (care da si titlul pachetului, Bine ati venit in Augustin!). Proiectul e unul independent si simpatic, iar autorii publicati sunt de toate felurile si soiurile, de toate genurile si stilurile, de toate notorietatile. Povestea mea e un fel de horror psihedelic, dar restu-s mai normale, adica nu e un proiect orientat pe un anumit gen. In pachet cu mine ii mai gasiti impaturitzi pe Alex Tocilescu, Jean Lorin Sterian, Delia Oniga si Ana Maria Sandu.

Cica o sa apara lunar cate un pachetzel din asta. Luatzi si voi una sa vedetzi cum e. Mai multe detalii pe Facebooku proiectului.

IV. In rest, ne vedem maine seara la concertul Egocentrics din Zorky, de lansare a noului album. Recenzia debutului (albumul romanesc al anului 2010) e pe vine in Dilema Veche. Am fost tot saptamana asta si la thrasherii filipinezi optzecisti Death Angel, in Gambrinus, a fost un dezmatz heavy metal ca in vremurile bune. Mi-au dat lacrimile de nostalgia vremurilor de altadata, am fost numa moshnegi grasi si caruntzi acolo, aproape nimeni sub 30 de ani si aproape nici o fata. S-au dezbracat unii si au facut un mosh pit homoerotic de m-am emotzionat pana la inima. Nu stiu daca am fost 100 de inshi, dar totzi unu si unu.

V. Si tot legat de Dilema, sa ascultati neaparat Norzeatic si Khidja, astia de i-am recenzat ultima data in Dilema. E un fel de audiobook recitat de hip hoperu Vexxatu pe muzica disco si jazz cantata de saxofonistu de la Sarmalele Reci si inca niste mesteri veniti din genuri foarte diferite. Suna iritant la primu contact da de la a 3-a ascultare iti dai seama ca e una din cele mai originale chestii muzicale produse pe pamant romanesc (si nu numai). Detalii in recenzie.

VI. Si inca una cu Dilema, de fapt Dilemateca ce iese luna asta - veti gasiti un articol de-al meu despre muzica pop basarabeana, de la Anastasia Lazariuc la Anna Lesko.

8 comments:

Anonymous said...

stiu cine conduce masina neagra :))

Anonymous said...

Este vina ta,daca-i bagi in seama pe batraneii care au pierdut demult contactul cu lumea reala si traiesc din amintirile lor "glorioase". You can't teach an old dog new tricks,nu cred ca-i mai pasa cuiva cu adevarat ce cred pensionarii despre orice,inclusiv despre sf-ul "lor"

exty said...

mare succes au avut povestirile alea la plic, tocmai am venit de la ramayana unde n-aveau nici macar mese libere, plicurile erau gata demult. cred ca nu se mai gasesc decat la tziganii care vand bureti de bucatarie si mape pentru buletin in fata pietzelor.

Anonymous said...

Cand iti citesc blogul, mi se face dor de tine.

Love,
alien

Garm said...

Am incercat sa parcurg articolul din Helion dar Robu m-a pierdut pe drum. Ce sa zic fiecare cu parerea lui.

La Death Angelul din Bucuresti au fost ceva mai multi oameni si ceva mai multe fete. Showul a fost total.

Garm said...

Auzi man, daca am inteles eu bine, Robu ala ii considera pe amatorii de fantasy un fel de pokemoni :)) ?

krossfire said...

1.Vexxatu ramane rege.

2.Genul asta de schimburi de focuri de maxima audienta nationala nu s-ar rezolva mai clar la o bere?

krossfire said...

^Aparent nu se poate, din moment ce comentariile voastre sunt ''la moderare''. Tristut, e genul ala de atitudine de tip 'Io am inventat Internetu' + 'De ce ie' uamenii rai!?'