Tuesday, March 01, 2011

E pă vine!

Nu stiu daca zvonurile care se imprastie de cateva luni au ajuns la voi, dar anu asta prin librariile noastre ar trebui sa iasa 3 volume de proza scurta (antologii) extrem de importante pt istoria romanilor:

Prima si cea mai importanta e Steampunk: A Doua Revolutie, primul volum de steampunk romanesc de la descalecarea primilor voievozi si pana in zilele noastre. In sensu ca se pot numara pe degetele de la o mana lucrarile de gen care s-au scris in Romania (desi genul are o istorie de 20 de ani cu vizibilitate, si inca pe atatia de underground). Iar cartea asta deja contine mai mult decat s-a scris pana acum in steampunku romanesc. Zic ca e cea mai importanta din doua motive:
  • unu: ca e 100% sigura (cica e in tipar si in cam o luna ar trebui sa iasa la lumina si se pot deja face precomenzi la editura);
  • doi: pt ca ...uitati-va la coperta, cum il cheama pe primu autor; colegii de cuprins sunt Oliviu Craznic,  Stefana Czeller, Costi Gurgu, Michael Haulica, George Lazar, Mircea Oprita, Florin Pitea, Marian Truta si Ioana Visan. Fiecare dintre noi in cursul ultimei luni am scris cate un articol de "making of" pe blogul editurii iar dupa noi vor urma impresiile antologatorului despre durerile facerii.
Volumul e alcatuit de Adrian Craciun zis si Aspoiu (patronul CititorSF) si publicat de Millennium Books.


2. Al doilea proiect, tot de la Millennium Books, dar de data asta editat de Mircea Pricajan, va fi prima antologie zombie romaneasca (tot asa, din istoria romanilor de la Scorillo pana azi). Ca si cu steampunku, si despre zombie a trebuit sa urlu in pustie 20 de ani pana sa ma ia cineva in seama dar iaca intr-un tarziu s-au luat masuri. Asta ar trebui sa iasa mai la capatul anului, abia s-a anuntzat chemarea la arme pentru autori. Ar fi o nesimtzire din partea sa nu particip. Probabil va fi o povestire autobiografica.

3. Al treilea proiect, de la Societatea de SF si nu mai stiu ce, va fi o antologie de SF despre iubire si eros. Eu sper sa particip cu un porneci sinistru care peste 100 de ani sa fie comparat cu opera lui De Sade, dar nu stiu daca ma tzine, si daca ma tzine probabil va fi respinsa de editori. Om vedea, incercarea moarte n-are, mai ales ca antologatorul volumului s-a anuntat a fi Dan Silviu Boerescu, shef la Playboy, om de literatura si un rafinat cunoscator al porneciului artistic.


Pazea!

5 comments:

Poloniculmov said...

Iese și în versiune electronică?

marul said...

mda

cristache said...

stiam deja! felicitari si astept cu nerabdare.

Garm said...

Felicitari man. Organizati si sesiune de autografe?

Unknown said...

More or less unrelated: The Map of the History of Science Fiction
http://scimaps.org/submissions/7-digital_libraries/maps/thumbs/024_LG.jpg ^_^