Friday, October 30, 2009

Bloody Kisses
























True blood
sezonul 2

Reamintesc ceea ce nici n-am apucat sa spun data trecuta: serialul asta e creatzia unui anume Alan Ball, responsabil pentru un alt mare succes HBO, Six Feet Under. Si e primul film in care am vazut vampiri gay.

O gramada de chestii se intampla in sezonul asta. Fratele cretin al lu Sookie se inroleaza intr-o armata de iehovisti vampirofobi si are o aventura cu nevasta reverendului shef, shapeshifterul Sam isi gaseste gagica, tot shapeshifter, careia ii place sa se transforme in porc, o grecoaica satanista indeamna satul la dezmatz incercand astfel sa-l invoce pe Sarmanul Dionis, militzianul satului isi pierde autoritatea din pricina alcoolului, apare un vampir pacifist mai batran decat Jesus si se dovedeste ca imparateasa vampirilor e gagica care i-a dat recent papucii lui Marilyn Manson. Plus niste ploturi secundare si o gramada de personaje noi care pana acu erau figurantzi sau nu erau deloc.

Toate bune si frumoase, dar e o mica problema: unde sunt Sookie si vampiru Bill, asa-zisele personaje principale ale acestui serial? Pai nu prea sunt, apar pe ici pe colo dar intotdeauna in plus, bagate cam cu fortza in scenariu. La sfarsit vampirului Bill i se si da o treaba de facut, sa nu zica ca a stat degeaba tot sezonul. Sookie nici macar atata nu face, doar se agita si se isterizeaza. E drept ca o parte din poveste se petrece in casa ei da ea nici macar nu e acolo, se intoarce pe la finele sezonului sa urle: Mi-atzi intors casa cu fundu-n sus!

Un mare pas inainte face si vampiru Eric, un viking blondin care in sezonul 1 arata ca un membru constipat al unei trupe finlandeze de love metal iar in sezonul asta devine un personaj complex, cu ambitzia de a se incadra in tipologia de personaj consacrata de Lestat in cartzile/filmele lui Anne Rice. E nasol totusi ca a inceput sa se imbrace in trening. Vampir in trening, cine a mai vazut asa ceva! Oricum, noroc cu Eric asta ca mai justifica aparitzia lui Sookie pe ici pe colo dar cu un pic de remaniere la nivel de scenariu, nici aparitziile alea nu erau musai. In fine, se creeaza premisele pentru un threesome, asa ca probabil viitorul sezon se va intoarce la personajele principale si probabil asta va fi naspa. Serialul e bun atata timp cat Sookie si Bill stau prin decor, ideal ar fi sa dispara cu totul.

Alta chestie misto e ca de data asta serialul e chiar horror, in special spre final cand satenii dezaxatzi de spiritul lui Dionis o iau razna si incep sa danseze in fundurile goale in jurul unui copac de matze si animale mutilate. Adica aura de film politzist se cam disipa, misterele-s dezvaluite pe la jumatea sezonului si focusul se muta pe chestii serioase, sex si violentza.

-plusuri: plotul se indeasa foarte tare, apar elemente horror cinstite
-minusuri: personajele principale, dintzii aia stupizi, treningu lui Eric


9 comments:

Anonymous said...

Da, merci mult manele... dupa ce am citit postul asta am visat ca ma uitam la serial, care era comedie acum, si incepusera sa-mi cada dintii. Groaznic, maine il sun pe dentist

Unknown said...

Ce ai cu treningul lui Eric? Ce daca n-ai mai vazut vampir care sa fie badass in pantaloni de trening + flipflopi + suvitze pe jumate vopsite?
Altfel si eu sper sa-i dea mai repede inainte cu trinunghiul amoros, sa se mai pipereze un pic lucrurile. Daca tot ni se serveste make up sex pe tava, macar sa fi existat un motiv serios de cearta inainte.

Incasha said...

Mie imi place treningul lui Eric :D

Te-ar interesa un link exchange cu blogul meu? daca da, astept un mail, sau ceva. Te-am pupat! o zi buna :)

PS: poate mai vorbim de true blood si iti dau si o melodie frumoasa din film.

krossfire said...

Ce nu inteleg eu este de ce nu vad inca recenzia la Zombieland aici.

Aron Biro said...

Eu nu ma uit la filme comerciale :)

krossfire said...

Haide bre ca-i frumos, are un cameo si Bil Murray si e taman pe zombie (care apar cam rar in film, e drept). E un fel de Shaun of the Dead american si cu dubios de putine tzatze.

exty said...

hai ca m-ai convins, fac eu recenzia. numai zi-mi exact pe la ce cinematograf ruleaza sau unde gasesc DVDripul.

krossfire said...

Cam acum a intrat in cinematografe. Gasesti si un R5 online.

Ştefana Cristina Czeller said...

Iaca a fost primul episod din sezonul doi. Pe mine m-a cam dezamagit, ma asteptam la un ritm mai alert, provocari mai mari. De fapt, nu s-a intamplat cine stie ce, semintele presarate pentru intamplarile viitoare nu m-au starnit. Poate creste miza mai incolo...