Tuesday, March 25, 2008

Umor englezesc hardcoreLittle Britain
3 sezoane

Little Britain e cel mai scandalos serial de comedie TV de la Monty Python incoace, care face misto incorect politic de oricine iese in cale, homosexuali si heterosexuali, blonde si brunete, oameni grasi si oameni slabi, nazisti, negri si evrei, bunici, parintzi si copii, gerontofili si barbatzi in toata firea alaptatzi de mame. Cam cum era Catzavencu pe vremuri, nimeni nu scapa de sub lupa.

Little Britain e creatzia cuplului Matt Lucas - David Walliams dintre care cel putini unul e gay, sau cel putin se da drept gay sa nu fie acuzat de homofobie de pe urma a ce se vede si se spune in acest serial. Cei doi intruchipeaza in diverse scenete tot felul de personaje-cliseu, de ambele sexe, teoretic cu specific britanic (dar care incet incet isi fac aparitzia si prin societatea noastra "de imprumut"). Scenetele sunt introduse de naratiunea absurda a lui Tom Baker (unul din cei 10 doctori Who). Se cuvin a fi pomenitzi:

  • Daffyd the only gay in the village - preferatul meu, un gay galez de la tzara, singuratic dar ambitzios, care la un moment dat intra in conflict cu o conventzie Star Trek refugiata in satul sau natal; Bum fun! (vezi ultima poza);
  • pupincuristul gay Sebastian, secretar indragostit lulea de sheful sau jucat de Tony Head (Buffy, Dr. Who) in ciuda faptului ca dragostea lor este interzisa (vezi prima poza);
  • grupul grasilor anonimi FatFighters;
  • fratzii Lou si Andy - un retardat grijuliu si un autist iresponsabil, inspiratzi se pare de Lou Reed si Andy Warhol
  • cumparatorul enervant - care vrea sa cumpere tablouri cu bufnitze triste, felicitari pentru barbatzi de 61 de ani si alte tampenii din astea
  • Bubbles - fosta atleta actualmente obeza si retrasa la o statiune unde se fac masaje cu cartofi piure etc.
Mai cool chiar decat episoadele sunt bonusurile de pe cele 6 DVD-uri. In special The Deleted Episodes, cele care n-au fost aprobate de BBC sunt mult mai misto decat episoadele regulate. Apoi sunt cateva episoade speciale cu participarea unor somitatzi gay precum Elton John, George Michael.

In concluzie - umor de gaguri, cand foarte sec, cand foarte extravagant, cand caraghios, cand genial, oricum de vazut. Necazul e ca serialul e un fel de hit-or-miss, cand nu e teribil de haios (in sensul Monty Python) e complet gratuit si lipsit de seva (in sensul Vacantza Mare), la care se adauga si dispozitzia spectatorului spre asa ceva. Nu merge sa te uitzi obosit la el, te scoate din sarite, dar dupa 2 beri intr-o zi de weekend itzi face viatza mai frumoasa. Vorba unui personaj: Being gay is 10% sensitivity and 90% sodomy.

-plusuri: unul din actori, Matt Lucas (ala mic, gras, chel si gay) e genial - schimba accente, sexe, frizuri si atitudini fara nici o grija; unele scenete sunt superbe
-minusuri: al doilea actor, David Walliams, e mai mult caraghios decat hazliu si cam strica unele scenete, desi are si el momente reusite
-recomandari: celor gay (in special celor care se dau drept gay pt convenientza), fanilor umorului politically incorrect, fanilor Monty Python, fanilor umorului englezesc si al umorului de gaguri5 comments:

Jen said...

ce nimereala, tocmai discutam cu o prietena pe tema serialelor britanice si descopeream ca n-am vazut asa multe, de fapt. mersi de recomandare.

Cristache said...

si mie imi place, am vazut mai multe episoade. parca era la un moment dat pe tvr2.

Adi said...

Am reusit sa gasesc aseara cateva episoade din Little Britain, m-am stricat de ras. Corect incorect politic, dar amuzant pana peste poate.
Merci Aron pentru minunatele cronicute pe care le scrii pt noi.

Roxa said...

Era fix urmatorul serial de care voiam sa m-apuc, dupa ce terminam cu Lost si 24. Si inca vreau, ce tot zic ? :))

krossfire said...

Ai vazut si specialele ? Sunt destul de simpatice. Sezoanele le-am luat inca de anul trecut de pe torenti, deci nu sunt o problema, dar editiile speciale se gasesc mai degraba pe retelele P2P.

L-a difuzat si Pro Tv si TVR 2, dar niciunul in intregime.