Saturday, May 26, 2007












More crap
Friday the 13th 7,8

New Blood, Jason Takes Manhattan

Partile 7 si 8 ale seriei coboara standardul dupa Jason Lives, nu chiar la halul primelor filme, dar oricum. The New Blood aduce un truc nou, executat prost: Jason se razboieste cu o tanara autista cu puteri piro si telekinetice, motiv pt care filmul a fost promovat ca fiind un fel de Carrie versus Jason. Filmul se rateaza cu incercarea de a deveni grav si serios, cu plansete si mustrari de constiintza, plus o cenzura excesiva a partilor violente: no tits, no guts, no glory, nu stiu cui ii este adresat filmul in conditiile astea. Banuiesc ca nu s-a incercat recuperarea segmentului minor al publicului, fugarit de nuditatea filmelor anterioare. Este si prima incarnare a actorului Kane Hodder sub masca lui Jason.

Partea 8 isi mai revin un pic, cu un truc mult mai interesant decat anteriorul: Jason takes Manhattan. Dupa atata frecat menta prin tufe si latrine, Jason se ascunde pe un vapor si macelareste pasagerii care mergeau in excursie la NY. E nasol ca in ciuda titlului trei sferturi din film se petrece pe vapor si aventurile lui Jason in Manhattan sunt reduse la niste batai cu punkeri, plus ceva alergatura prin statzii de metrou. Se puteau face multe aici, mai ales pornind de la ideea ca in mediul urban temutul Jason e doar un banal cocalar agresiv ca atatzia altzii care asteapta printre blocurile gri. Dupa Jason Lives, e al doilea film al seriei cu valori de productie decente.

Cu asta se termina anii 80 si seria Vineri13 se incheie a doua oara, urmand a fi resuscitata din nou in anii 90 prin mutarea drepturilor la Paramount.

No comments: