Tuesday, May 01, 2012

Experiente onirice





Update: Fara legatura cu ce urmeaza (dar n-are sens sa fac un articol separat pe acest anuntz), cititi interviul pe care l-am dat patronilor blogului FanSF.

Acuma revenind la ce am sa va zic:

Weekendul trecut am avut cea mai stranie experientza din viatza mea. Am mers la un concert la care am fost unicul spectator. A fost o experientza onirica, as fi crezut ca sunt intr-un film de David Lynch daca nu era un concert de glam rock in care trupele de pe scena latrau la mine despre sex, droguri si rock'n'roll.

Inainte de asta concertul cu cel mai putzin public la care am participat a fost Legendary Pink Dots, organizat de amicul Floppy la Cluj. Trupa venise din Olanda si gagica lui Floppy (cred, nu mai tzin minte) ne-a sunat pe totzi sa mergem sa nu fie sala goala. Ne-am rasfirat atunci un pic prin sala sa para mai plina decat era si, cu becurile stinse si un pic de lumini atmosferice, a iesit decent. Oricum, ne adunasem vreo 30 de insi ca Floppy e un tip popular in Cluj iar gagica-sa face prajituri bune si uneori imi mai trimite si mie aici, sa nu ma prapadesc.

Dar sa va povestesc cum s-a intamplat aici. Era duminica seara cand toata lumea se pregateste de mers la serviciu si nici eu nu-s tocmai in apele mele duminica seara asa ca haladuiesc pe strazi sa mai trag o gura de aer. Nu planuiam sa merg la concertul asta ca nu stiam nici una din trupe, dar dupa ce mi-am facut turul ritualic prin cartier mi-a sarit in ochi afisul care zicea ca Sex Slaves e cea mai buna trupa glam rock din New York. M-am uitat un pic pe net si pareau sa fie ceva gen Steel Panther, un pic mai vulgari si mai fara simtzul umorului. Am zis hai sa vedem, poate ma reenergizez pentru o noua saptamana de lucru.

Cand am ajuns la concert tipu de la intrare a inceput sa ranjeasca. A zis o chestie pe care atunci n-am intzeles-o dar acum retrospectiv cred ca mi-a zis ca-s primul platitor de bilet al serii. Inauntru, chelneritza si sunetistul s-au holbat si ei la mine. I-am intrebat ce e cu concertul, crezand ca am nimerit in seara gresit. E ok, incepem in 10 minute, m-au asigurat.

Concertul a inceput cu o trupa localnica care a avut parte de ceva public, eram vreo 10 insi in fatza scenei. Am zis ca e ok, daca-s 10 la trupa localnica de incalzire, probabil ne adunam vreo 50 pana la Sex Slaves. A bagat trupa localnica niste punk din ala in teneshi, iar cei 9 cospectatori ai mei s-au prins in joc, au chiuit, deci treaba a mers ok, sala se umpluse de un pic de electricitate, am zis ca dintr-o clipa in alta tre sa apara si restu lumii.

Cand au terminat localnicii, am inceput sa ma ingrijorez. Cele 3 gagici din public s-au dus la trupa de pe scena si i-au pupat, i-au sters cu prosoapele pe obraji si au inceput sa-i ajute sa-si impacheteze sculele. Erau prietenele lor, sau colege de clasa, sau ambele. Dupa ce au golit scena au maturat putzin si dusi au fost. Am ramas 7 in public, dintre care 3 s-au suit pe scena, caci erau a doua trupa din concert, niste glammeri nemtzi pe nume Raygun Rebels. A inceput sa ma bantuie gandul sinistru ca ailaltzi 3 ramasi cu mine in public sunt chiar membrii ultimei trupe, Sex Slaves. Aveam dreptate.

Aia de la Raygun Rebels au facut probe de sunet juma de ora, desi nu-mi explic de ce. Cum ei nu venisera cu gagicile si colegele de clasa, n-au mai fost gagici care sa chiuie la ei. Cand au dat drumu la concert m-am dat catziva pasi in spate sa nu ies in evidentza, dar era cam greu cu 4 inshi in public sa nu iesi in evidentza. Vocalu avea microfon cu wireless si ma tot intreba ceva in germana, iar cand a vazut ca nu reactzionez s-a dat jos de pe scena si s-a dus la bar, unde s-a suit pe tejghea si a inceput sa-i cante chelneritzei balade. Ne-am asezat totzi la tejgheaua barului, instrumentistii au ramas pe scena ca nu le ajungeau cablurile si tot restul concertului s-au dedicat piese chelneritzei. Mi s-a facut si mie o dedicatzie dar n-am intzeles despre ce era vorba, iar trupa nu si-a dat seama ca nu vorbeam limba, ma limitam la a zambi ca si cum as fi intzeles ce mi-au zis.

A terminat si baiatu asta cu chelneritza si au urcat pe scena Sex Slaves. Atunci am inceput sa ma ingrijorez cu adevarat. Ramasesem singur cuc in public. Trupa precedenta se mai prostea cu chelneritza asa ca nu eram chiar singur in sala. Ala de la merchandise tot venea pe langa mine sa ma intrebe daca nu cumpar niste chilotzi cu logoul Sex Slaves. Pentru prietena mea, desigur, ca targetu trupei sunt fetele, nu se asteptau nici ei sa se trezeasca numai cu mine in public.

In fine, a inceput concertul si nu stiam unde sa ma ascund. M-as fi dus acasa dar ramanea sala goala si s-ar fi suparat astia pe mine. Nu stiu de ce la momentul ala tot ce ma interesa era sa nu se supere aia de la Sex Slaves pe mine desi nu-i ascultasem niciodata si nici ei nu cred cu auzisera de mine. Apoi m-am gandit ca poate chiar asteptau sa plec acasa, sa mearga si ei la o bere linistitzi. Faptul ca platisem bilet si stateam acolo priponit in fatza scenei (ma rog, oriunde as fi stat eram singur in fatza scenei) ii obliga sa-si tzina concertul. Ma simtzeam ca intr-un episod scris de Ricky Gervais.

Tocmai cand planificam sa imi iau talpashitza prima data cand ii vad intorcandu-se cu spatele, vocalu m-a intrebat ce piesa vreau sa-mi cante. Nu ii ascultasem in viatza mea, habarn-aveam de vreun titlu de piesa. M-am gandit repede la titlurile de albume pe care le vazusem la taraba cu merchandise, la sloganurile de pe chilotzi si tricouri. Am zis un titlu de album la nimereala si am avut noroc, cred.

Mai nasol a fost cand m-au chemat pe scena sa cant impreuna cu ei. Prima senzatzie a fost ca o sa ma fac de kkt. Noroc ca n-aveam in fatza cui. De pe scena publicul arata dezolant, in fundu salii era doar bodyguardul trupei si ala de la merchandise, iar undeva in lateral trupa precedenta flirtau cu chelneritza si nu prea se uitau la noi. Astia de pe scena le faceau semn bodyguardului si vanzatorului de chilotzi sa vina mai aproape sa ne distram, dar aia tot faceau semne ca n-au cum, cum sa lase taraba cu chilotzi nepazita, daca vine totusi cineva? A inceput vocalu de la Sex Slaves, despre care am aflat pe urma ca il chema Eric13, sa cante piesa. Io ranjeam ca prostu si eram pe cale sa am o experientza extracorporala. Dar am prins rapid refrenu, trebuia doar sa strig ceva gen Money, Money, in microfon. M-au felicitat la sfarsit si mi-au zis sa trec inapoi in public ca e deprimant sa continuam asa.

Si au mai cantat o vreme. Nu stiu daca tot playlistul dar cred ca si-au indeplinit obligatziile contractuale. In Cluj am intalnit trupe care au inceput concertul cu 2 ore mai tarziu pe motiv ca nu s-a adunat destula lume. Sex Slaves au venit din New York si au cantat numai pentru mine.

Oricum, pe viitor, cand mergetzi la un concert asiguratzi-va ca a mai intrat macar o persoana inaintea voastra. Ori macar 10, ca situatzia nu e prea confortabila nici daca sunt sub 10 oameni.





8 comments:

Roxa said...

Sper sincer c-o reverberat sunetu' şi s-o auzit până-n Cluj cum am râs!

pisicainele said...

Brilliant.

prow said...

bravo ma

o Alice said...

Cea mai de povestit întâmplare pe care am auzit-o în ultimul timp. :))

Marius Germanicus said...

:0

Felicitarile mele, moshule, pentru tinut sus steagu' in lume pentru noi toti cei carora ne e frica sa iesim din vietile normale.

Altfel spus:m-a lasat fara cuvinte povestea de-am dat in trollism

Catalin said...

Zau ca articolul asta imi face pofta de un concert ieftin, desi abia sunt venit de la o ieseala in Club A, unde s-a tinut competitia lor cu trupe anonime.

Urat din partea localnicilor ca n-au mai stat. :p

George said...

Looooooooool

Alien said...

M-am ras, puteai si tu sa-mi iei o pereche de chiloti, dar tu nimic... mai.
Totusi, ca o persoana atenta ce sunt uite ce-am gasit pentru tine: http://www.youtube.com/watch?v=UvZbU6bKL1Q&feature=related Tu hoinareai pe strazi la momentul ala...