Wednesday, December 22, 2010

Doua bloguri noi

Datzi-m voie sa semnalez intrarea in Viflaim a doua bloguri venite din partea unor personalitati marcante din lumea culturala romaneasca.

Primul e Stefan Ghidoveanu, omu caruia i se datoreaza obsesia mea pt Philip Dick si din traducerile caruia mi-am incropit embrionul bibliotecii personale pe vremea cand eram la liceu si fugeam in pauze in piatza la un vanzator de covrigi care avea si o taraba cu cartzile de la Nemira. Nu e vorba numai de traduceri, caci dumisale a fost tartorul si initiatorul a doua dintre cele mai importante colectii SF din istoria acestui popor: Nautilusul de la Nemira care dainuie pana in zilele noastre (acum sub obladuirea unui om la fel de fundamental adolescentzei mele, Mihai Dan Pavelescu) si colectia Ciuborg de la Pygmalionii din Ploiesti care din pacate s-a sufocat nasol de la o vreme dar a apucat totusi sa scoata una din cele mai selecte selectzii de SF care a aparut pe plaiurile noastre, cel putin la nivelul anilor 90. Blogul lui Stefan Ghidoveanu e http://moshulsf.wordpress.com/ si va fi probabil un fel de continuare la seria de eseuri si memorialistica SF pe care a tot publicat-o prin revista Nautilus de ceva vreme incoace.

Al doilea blog e al amicilor mei de tineretze zbuciumata Sake si Bolo, pe care ii consider cele mai inalte autoritatzi romanesti in materie de muzica metal extrema (de la thrash in sus, sau in jos, in functie de directzia din care vii) si care sunt inventatorii unui nou stil de poezie despre care mai bine nu va povestesc, sper sa nu le gaseasca nimeni niciodata. Ei sh-au cam risipit tineretzea ca recenzori prin metalfan.ro, unde mereu a fost un haos indescriptibil dar iata ca si-au delimitat hobbyul pe blogul asta unde o sa gasitzi cam tot ce conteaza in aria metalului extrem, plus Anathema care nu stiu ce cauta acolo. Cum tocmai ma chinui sa-mi fac topul muzical de final de an, lista de recomandari a celor 2 netrebnici are un rol consultativ mai important decat referendumu lu Basescu. Bine, acuma o sa zicetzi ca e plina Romania de specialisti in death, black, gore, caca metal si alte genuri de astea, si avetz dreptate, problema e ca totzi aia le asculta din disperare, pe cand astia 2 le asculta din placere, lucru de care o sa va datzi seama de pe blogul intitulat intr-un mod foarte pregnant: La Baza Gâtului.
P.S. Aia din pozele de pe banner sunt chiar ei.

1 comment:

Filme Noi said...

Deranjez in legatura cu un parteneriat cu siteul :
www.axyy-site.com [ 7000 vizite ]
www.onlinemoca.com [ 2000 vizite ]
Daca esti interesat pot fi gasit la adresa de email sau id mess : happy_dar