Tuesday, October 20, 2009

Candidatul Remus

Rareori am discutat despre persoane publice pe blogul asta, dar cand am facut-o s-a meritat. Pentru ca aleg oamenii cu mare grija, dintre cei care consider ca reprezinta cu adevarat Romania si viitorul ei. I-am avut printre randurile mele pe Iri Columbeanu, Pavel Corutz, Lorin Fortuna. Iar acum a venit randul Candidatului Remus, poreclit prin puburile clujene Candidatul Manciurian sau, de cand a anuntzat ca isi da foc in fatza TVR, Pasarea Phoenix.

Candidatul Remus (www.remuscernea.ro) e un metalist barbos din Deva care, la implinirea majoratului politic de 35 de ani, si-a facut cadou o intentzie de candidatura la presedintzia Romaniei. Suntem pe cale sa traim ziua in care presedintele tzarii va iesi in fatza natziunii cu un tricou Lacrimosa, pentru ca nu crede in costume si alte vestigii vestimentare. Pana aici totul e super, mai ales daca prefectzii, primarii si directorii de scoli vor fi obligatzi sa cheme trupe metal la serbarile cetatzenesti si ceremoniile de inceput de an scolar.

Din pacate, in spatele bunelor intentzii nu se ascunde si cea mai buna strategie electorala. Pe Candidatul Remus l-am cunoscut prin intermediul prietenei mele, pe care a incercat sa o agatze la Festivalul Sziget acu vreo 4-5 ani. Eu eram inauntru la un concert Cathedral in timp ce ea statea la taclale cu trupa Evergrey si, cum aparatul foto era la mine, a apelat la Candidatul Remus sa-si faca o poza cu trupa, dupa care au schimbat amabilitatzi si adrese, iar mai tarziu un pic de corespondentza sub pretextul pozelor cu Evergrey. Au mai trecut vreo 2 ani pana sa-l vad si eu in carne si oase, tot in calitate de fotograf. Dupa care am mai auzit de el acu 1 luna, cand isi anuntza gandul de a deveni presedintele tzarii. Ia uite, ma striga gagica-mea, daca-tzi dadeam papucii puteam fi prima doamna a Romaniei!

La un studiu atent al pseudoCVului de pe wikipedia, aflu ca Candidatul Remus a militat impotriva comunismului inca de dinaintea Revolutziei, adica pe la 14 ani. Era momentul in care renuntza la sah si se apuca ilegal de karate (de care s-a lasat dupa ce a incetat sa mai creada in agresiunea umana). A terminat Facultatea de Filozofie la 28 de ani dar a refuzat sa-si de licentza, probabil in semn de sfidare la adresa sistemului (sistem pe care l-a ofticat protestand impotriva instalarii de icoane in amfiteatre). In 1999 a urmarit cu proprii ochi o racheta Tomahawk pravalindu-se asupra fostei Iugoslavii. A salvat Parcul Carol de la construirea unui mall si a militat acerb impotriva Creatzionismului, fie iertat. Ca si in cazul lui Isus, nu e foarte clar cu ce s-a ocupat intre Revolutzie si anul 1997, cand a devenit membru UDMR in semn de sfidare la adresa lui CV Tudor et co.

Partea cea mai de kkt din toata faza asta este ca, radem, glumim, dar ma tem ca e singurul candidat pentru care merita sa-mi misc fundul pana la cabinele electorale. Cu asta nu vreau sa arat cat de cool va fi cand vom avea un presedinte metalist, ci cat de nasol va fi cand vom avea drept presedinte pe oricare din actualii sai competitori.

Oricum, indiferent cum iese, la alegerile de peste 5 ani (daca vor mai fi permise de regimul fascist in care urmeaza sa traim) voi fi trecut de varsta legala de 35 si voi urma modelul Candidatului Remus. In timpul mandatului meu toata lumea va fi obligata sa citeasca benzi desenate, Vladimir Colin o va inlocui pe Hortensia Papadat Bengescu in manualele de romana si fotbalul (cu echipe romanesti si mascaricii aferentzi) va fi interzis.

Voteaza Pasarea Phoenix!

18 comments:

Tudy said...

sper ca si-a strans semnaturile alea pentru candidatura. as vrea sa arate si blocul meu ca alea de la kavarna:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:David_Coverdale_Kavarna_mural.png

Aspoiu said...

Eu te sustin dar am si un amendament la aia cu interzicerea fotbalului: let's kill the bitches! Ratattaatta!

Alexandra said...

apoi de, numa un presedinte ca asta ne mai trebuie :))

Li said...

mai bine si iliescu decat hipiotu' asta

Tudy said...

good joke

Horia Nicola Ursu said...

Remus a fost, prin '94-'96, redactor la Jurnalul SF, unde scria o rubrica de muzici. Asta ca sa-ti raspund la intrebare.

Anonymous said...

Ca sa parafrazez o zicere a lui Churchill, Remus e cel mai rau candidat cu exceptia tuturor celorlalti. (legat de incidentul cu prietena ta, bine ca nu e gay, cum lasa impresia - nu ca ar fi ceva rau in asta, cum se spunea intr-un episod din Seinfeld)

Daca nu ai reclame pe blog de ce nu lasi full feed in rss? Apar doar primele randuri din postare.

Xelomon said...

All I can say is... MWAAAHAAHA!
Rock, SF, filozofie, petitie impotriva icoanelor. E bun. Ce, numai nordicii sa aiba parlamentari atipici? (al nostru nu e hacker).
Daca nu uit cum il cheama si ma duc la vot, il votez :)

P.S.Astept sa candidezi.

Garm said...

Presedinte roacher ne mai lipsea. Acuma radem, glumim dar pe pariu ca daca era Guta in locul lui prindea 2-3%?

@Tudy - ce kavarna frate, fetesti la puterea a 10-a :))

Tudy said...

@garm: man, nu mai pomeni de fetesti ca is lucruri dureroase :)

krossfire said...

Am asistat la cateva dintre manifestatiile lui ''inedite'' , inclusiv la o strangere de semnaturi. Apreciez candidatura dar o vad mai bine promovata ca pe o alternativa la votul alb : Protesteaza, voteaza R.Cernea :)

Tudy Harper said...

haha, a strans semnaturile :)

e cel de-al 13-lea candidat la presedentie.

Weird Vision said...

Inlocuirea lui HPB cu Vladimir Colin chiar merita un vot in plus. :D

alexosu said...

Epic! Man, da-mi un sms cand ai nevoie de semnatura si ti-o trimit scanata. Hell, as putea sa vin chiar si pana la Cluji pentru asta.

Tudy said...

http://remuscernea.ro/2009/10/remus-cernea-invitat-la-televiziunile-din-cluj/

Mike said...

Giizz, eu chiar am pe cineva in mess cu fata lui si cu voteaza verde =))
TRV Candidate !!!

Anonymous said...

Am dat tarziu peste postul asta. Totusi, esti sigur ca nu faci o confuzie? La Rockxpress n-a existat in ultimii ani niciun fotograf Remus...

Aron Biro said...

tot ce se poate