Wednesday, July 22, 2009

Si totusi se misca!

Doua chestii importante, epocale, etc (mai importante decat tot ce sa-ntamplat anu asta in Romania pe plan politic, economic si cultural, poate cu exceptia concertului Faith No More):

a. S-a deschis primul comic shop din Romania; la 20 de ani de la Revolutzie, gestul arunca o pata de rushine pe obrazul patriei; daca nu se deschidea, puteam sa ne prefacem in continuare ca benzile desenate nu exista; asa, suntem silitzi sa acceptam ca Romania e retardata cu ani buni fatza de restul planetei (exemplu: in Camerun, India si Senegal, si chiar in unele insule din Triunghiul Bermudelor exista comic shopuri de cel putzin 10 ani, cred ca doar Moldova, Coreea de Nord si Bulgaria au mai ramas pe dinafara). Am uitat sa zic, comic shopul e la Cafe Lente, in Bukale.

b. Au scos capul primii artisti BD produsi oficial de scolile romanesti (in stadiu embrionar deocamdata, caci sprijinul institutional ma tem ca e nul). Actualmente inca studentzi si studente, Adrian Tomine si Harvey Pekar ai Romaniei (din fericire, chiar ai Clujului), sunt de fapt e o gashca de fete care intretzine GlorioasaFanzina, prima revista BD cinstita din Romania (adica din aia trasa la xerox ca pe vremea American Underground si impartzita prin baruri). De vizitat musai si blogurile individuale ale fetelor (in blogrollul fanzinei).

P.S. Postu asta e doar inca un motiv sa-mi fac cont pe Twitter. Pe de alta parte, Zoso a facut cariera cu un blog de twitturi, asa ca nu ma simt vinovat.

11 comments:

Tudy Harper said...

zoso a facut cariera facand pipi intr-o piscina la o intrunire a bloggerilor bulgari si laudandu-se apoi cu asta pe blog. cel putin, asta a marturisit individul asta http://horeabadau.wordpress.com/galerie-foto/ la o conferinta tinuta aici in cluj la faculta de jurna, unde domnia sa a realizat o prezentare foarte frumoasa despre bloguri. alt mare om.

revenind la artistii clujeni, tre numa avut grija sa nu paraseasca orasul si sa se piarda prin panzele de paianjen ale capitalei.

krossfire said...

Hai bai, lasati discutia zoso vs. the world pentru alte bloguri. Concentrati-va asupra magazinului si vedeti cand puneti de o intalnire la Lente pentru ca tare e mistocut locul ala (e un fel de mansarda interbelica pe care inca n-au descoperit-o trendinezii corporatisti)

Anonymous said...

haha, misto glorioasa aia :)

Anonymous said...

A citit cineva minunatia asta ?

http://www.amazon.com/Pride-Prejudice-Zombies-Classic-Ultraviolent/dp/1594743347

Aron Biro said...

nu man, n-am citit-o, cum e?

alex said...

Nu stiu. De curand am gasit-o si m-am gandit sa intreb aici. Dupa review-uri pare mai tare decat originalul :). E primul capitol pe amazon parca.

http://www.bleedingcool.com/ - aici sunt mai multe stiri

Miki said...

Libraria de care vorbesti este cam un fas. Este compusa dintr-un singur raft. Gasesti mult mai multe comicsuri la anthony frost, de exemplu. In plus, aici sunt mai mult carti artsy. No funny books

Garm said...

Apropo de reviste BD mai era pe vremuri si revista Carusel. Era destul de ok in ciuda calitatii proaste a hartiei. Din pacate nu au aparut decat 3 numere.

No One said...

uite ce am descoperot pe un forum:
"Dragilor,

S-a deschis in cadrul magazinului Kombinat (Hanul cu Tei, Blanari 5, Bucuresti) un mic comic shop - Schitt Hapn’s Hier.

Va astept sa aruncati o privire de luni pana sambata intre orele 11.30 - 19.30.
Clasicii super-eroi de la Marvel in editii speciale (Masterpieces & Essentials), graphic novels & manga…

http://www.facebook.com/profile.php?id=534395095&ref=name#/group.php?gid=106655568629&ref=mf
http://www.comicshop.ro
http://www.kombinat.ro"

Florin Pîtea said...

Vă salut, domnule Aron Biro.

Vă mulţumesc pe această cale că mi-aţi inclus blogul pe lista dumneavoastră şi vă informez totodată că am inclus "The Deleted Scenes" în blogrollul de la "Ţesătorul".

Cu cele mai bune urări,
Florin Pîtea

No One said...

ai auzit de serialul asta?

http://www.youtube.com/watch?v=25kXHgWg938