Tuesday, January 27, 2009

Dexter se insoara






















Dexter

sezonul 3

Cu fiecare sezon, Dexter merge din bine in mai bine. Dupa ce a inceput ca un serial politzist mediocru cu o gaselnitza interesanta si a continuat ca un serial politzist misto, sezonul 3 se axeaza pe un excelent conflict de caractere intre eroul Dexter, criminal in serie angajat la politzie si specializat in eliminarea elementelor interlope incomode, si un procuror cubanez jucat excelent de Jimmy Smits, care si-a facut scoala in NYPD Blue daca mai tzinetzi minte.

Procurorul il prinde pe Dexter cu matza-n sac dar, in loc sa-l dea in gat, se imprieteneste la catarama cu el si il foloseste sa elimine infractori impotriva carora nu exista suficiente probe. Relatzia de prietenie merge bine mersi o vreme, cu Smits insinuandu-se in viatza personala a lui Dexter pana la a deveni domnishor de onoare la nunta dintre erou si gagica lui naiva. Un mare plus pt Julie Benz care in noul sezon nu mai e albinoasa si smiorcaita, ci bronzata si sexy.

Apoi apare problema clasica a benzilor desenate cu super-eroi in care devine neclara linia dintre justitzie si abuz. Procurorul incepe sa-i solicite lui Dexter servicii mai dubioase, de a elimina persoane incomode care nu sunt neaparat infractori, eroul se revolta intr-un acces de moralitate acuta si prietenia se transforma in dusmanie de moarte, iar nunta e pusa in pericol caci domnishorul de onoare i-a pus gand rau mirelui.
Spaţiere de la stânga la dreapta
Alt mare plus al serialului este focalizarea pe sora lui Dexter (Jennifer Carpenter), care are o relatzie cu informator stoner in timp ce investigheaza cazul cronic al unui torturator nicaraguan. Cele 2 ploturi converg frumos si personajele secundare capata mult mai multa slanina pe oase decat avusesera in sezoanele anterioare. Se zice ca serialul va mai merge cale de 2 sezoane si merge bine.

-plusuri: personaje puternice, conflict de caractere frumos, Julie Benz si Jimmy Smits sunt excelentzi, lungimea de 12 episoade / sezon e ideala
-minusuri: sora lui Dexter e cam isterica dar uneori ii sta bine
-recomandare: oricaror amatori de seriale TV, cu sezonul asta a devenit unul din serialele cele mai solide ale momentului si are potentzial sa mai creasca

*poza de mai jos e cu Benz pe vremea cand juca in Rambo, dar m-a durut sufletul sa-l tai afara pe Sly


3 comments:

Anonymous said...

a fost tare sezonu, da' mai slab ca 2 totusi. nu e la fel fara doakes :P

si ambele femei din viata lu dexter sunt tarfe isterice :)
care plang mult

Anonymous said...

mie mi s-a parut mai misto ca sezonul 2 da nu peste 1.
si se pare ca dexter se insoara si in viata reala, cu sor'sa din film...

Anonymous said...

Pe mine tot aparitia lui Julie Benz m-a socat pentru ca-mi place gagica (inclusiv aparitia din Supernatural a fost ok - tipesa bolnava din episodul cu falsul vindecator).