Sunday, July 27, 2008

Filmele vorbite pe la spate - zvonuri, shmenuri, stiri furate

























1. Dupa ce Alejandro Jodorowsky si-a dedicat ultima perioada a vietii benzilor desenate, si-a trecut peste orgoliu si a zis ca mai face un film, dar sa fie produs de David Lynch, sa joace Marilyn Manson si Nick Nolte si sa se numeasca King Shot, un ganster movie metafizic, conform www.shadowsonthewall.co.uk.

2. Tot pe site-ul ala sa cititzi cum si-a lansat Bruce Dickinson filmul horror Chemical Wedding, dedicat ocultistului Aleister Crowley. Premiera a fost la Cannes, unde Dickinson a dus delegatzia criticilor britanici in calitate de capitan al propriului avion, Ed Force One. Foarte misto mi se pare. Stirea asta e dedicata fanilor Iron Maiden care ma intreaba de ce-mi pierd vremea cu horrorul. Uitati-va la tricourile de pe voi, fratzilor!

3. Aventurile celui mai longeviv erou al benzii desenate francofone, TinTin, vor fi ecranizate de Spielberg pe baza unui scenariu de Steven Moffat (Dr.Who). Geniala mi se pare combinatzia, mai ales ca TinTin asta era pana la urma un fel de precursor al lui Indiana Jones.

4. Alta combinatzie de efect maxim va fi Guillermo del Torro regizand un scenariu al lui Neil Gaiman, anume ecranizarea benzii desenate Doctor Strange. Oricum, del Torro e pus pe fapte mari, i-au pus in carca cele doua filme The Hobbit care vor fi prequeluri la Lord of the Rings (nu stiu zau de ce e nevoie de doua filme pt o povestioara ca aia), si va fi producator pentru urmatoarele filme al concetatzenilor Innaritu (Babel) si Cuaron (Children of Men).

5. Spaniolii au urmat exemplul Masters of Horror si au produs propriul lor serial de gen, cu doar 6 episoade - Peliculas para no dormir, avand printre regizorii invitatzi pe Alex de la Iglesia si Jaume Balaguero. Bravo lor, si nu uitatzi ca horrorul hispanic e cel mai tare din parcare la ora actuala.

6. Fear Itself se pare ca a inceput deja, asta fiind un serial nou care e de fapt varianta orfana a sezonului 3 din serialul Masters of Horror produs de Mick Garris. Oricum, Fear Itself a ramas si fara titlul original si fara Garris, a ramas doar conceptul si o parte din regizori: John Landis, Stuart Gordon, la care se adauga regizorul noilor filme Saw, gagica care a facut American Psycho si ala cu Mashinistu. Sperantzele imi sunt slabe, motivul pt care s-a rupt Garris de proiect fiind cenzura noului format si greva scenaristilor.

7. Unul din filmele spaniolilor, Timecrimes, va suferi un remake cu David Cronenberg la bagheta. Originalul se numeste Los Cronocrimenes si tre neaparat sa-l vad.

8. Larry Blamire, creatorul genialului Lost Skeleton of Cadavra, revine cu partea a doua: The Lost Skeleton of Cadavra Returns Again! Blamire zice ca a fost incurajat de succesul serialului Lost, al carui titlu e accentuat in titlul filmului sau, ba mai mult, in distributzie apare si un actor secundar din Lost! Super marketing!

9. Cannesul de anul asta a adus o gramada de premiere beton: noul film al lui Charlie Kaufman, filmul lui Bruce Dickinson, Blindness - ecranizarea dupa Saramago.

10. Recomand documentarele Zoo (despre zoofili si dragostea dintre un cal si stapana sau stapanul sau - nu aruncatzi cu bolovani dupa mine, filmul e foarte artistic) si Terror's advocate (despre individul dubios care a fost avocatul marilor criminali ai istoriei).

11. Am zis io mai demult ca banda desenata e pe cale sa schimbe definitiv fatza cinematografiei si nu m-atzi crezut. Iata ca noul film Batman e pe locul 1 in IMDB, peste Godfather, ultimele hituri de box office au fost ecranizari BD (Wanted, Hellboy 2, Hulk, Hancock, Iron Man, Dark Knight) a aparut un superb trailer la Watchmen (filmul anului viitor), BD-istii Frank Miller si Jodorowsky se intorc la regia de film (The Spirit, King Shot), Robert Rodriguez lucreaza la Red Sonja (tot cu Rose McGowan), Daniel Clowes are 2 scenarii in lucru, David Fincher trateaza pt The Killer si The Goon, mai sunt in lucru Jonah Hex (regizat de creatorii Crank), Wonder Woman, Thor (cu Brad Pitt), Captain America, Dylan Dog plus o gramada de continuari la filmele care au facut deja bani.

12. Se lucreaza intens la Terminator 4, care isi propune sa fie inceputul unei noi trilogii, cu Josh Brolin (No Country for Old Men, Grindhouse) si Christian Batman Bale. Interesant.

13. Fratii Polish reiau colaborarea cu Billy Bob in filmul Manure. Unde o sa apara si Agent Cooper.

14.John Turturro
se intoarce la regie cu Souls of Naples, despre ceva cershetori traind intr-un castel bantuit.

15.Clint Eastwood
e cu un picior in groapa dar il regizeaza din nou pe Morgan Freeman in rolul lui Nelson Mandela.

16.Tim Burton
si Johnny Depp ar trebui sa se casatoreasca. Urmatorul lor film, Dark Shadows, e un desen animat muzical cu vampiri.

17.Acu cateva luni se zicea ca Patrick Swayze moare. Acu s-a anuntzat ca inainte sa moara va juca in continuarea filmului Point Break. Poate il mai tzinetzi minte, a fost primul film american adevarat distribuit in Romania dupa revolutzie, si primul film in care atzi auzit de Keanu Reeves.

18.In jurul lui Judd Appatow se cimenteaza un "grup de lucru" de tineri actori/scenaristi/regizori pana ieri anonimi, azi vedete, de numele carora sunt legate succese recente ca Knocked Up, Superbad, Walk Hard: The Dewey Cox Story, 40 Years Old Virgin si inca o gramada. Urmatoarele proiecte sunt prea multe ca sa le enumar aici, dar oamenii se vor apuca si de SFuri, si de desene animate, cred ca vor sa cucereasca Hollywoodul.

19.Ridley Scott si Sigourney Weaver negociaza pentru Alien V, Darren Aronofsky pentru Robocop, Guy Ritchie pentru Sherlock Holmes (cu Downey Jr.) iar Arnold si Stallone vor apare in filmul indian Incredible Love.

20.Tarantino reia proiectul Inglorious Bastards, film despre al doilea razboi mondial in care trebuia sa joace Stallone cu Bruce Willis. Proiectul a fost ingropat si acum reluat cu nume vehiculate ca Brad Pitt si Di Caprio. Si tot Tarantino lucreaza la o colaborare cu Eli Roth, kung fu cu negri, regizat de rapperul RZA (responsabil de soundtrackul Kill Bill).

21.Filme de vazut, care au aparut deja pe DVD: Sukyiaki Western Django (spaghetti westernul lui Miike), Hell's Ground (primul film zombie pakistanez), Martyrs si A l'interieure (urmatoarele de pe lista revivalului horrorului frantzuzesc de care am tot pomenit), Funny Games si American Crimes (restantze de la TIFF), Son of Rambow.


2 comments:

Anonymous said...

Am vazut cam primele 5 episoade din Fear Itself. Este ok serialul insa merge pe ideea sezonului II Masters of Horror, a diversitatii maxime care de multe ori da chix. Pe scurt : prea mult psihologic si prea putin horror iar pasajele de horror tind sa dea in penibil. Al treilea episod mi s-a parut cat de cat ok pana acum. Macar au lasat-o mai moale cu gore-ul.

Anonymous said...

se pare ca sh Morgan Freeman e cun piceor n gruoapa, tare ma tem ca good ol' Clint nu mae apuca sal regizeze.