Wednesday, June 25, 2008

Fukk Lupus!


House MD
sezon 4

Sezonul 4 a inceput cu multa prospetzime. Atata prospetzime incat jumatate din actori au fost scosi afara, adica mutati in roluri episodice, dupa ce si-au dat demisia din subordinea lui Doctor House. Din nefericire supercompetentza dobandita si morala flexibila cu care i-a invatzat House le face probleme la incercarea de a se angaja in alta parte.

In timpu asta, House organizeaza concursuri de angajare care dureaza jumatate de sezon, incepand de la primul episod in care are peste 20 de candidatzi de toate culorile si toate sexele, de care isi bate joc si ii supune la cazne morale si intelectuale. Un moment de slabiciune il face pe House sa promita si angajarea unei bunoace doctoritza la CIA, care insa se dovedeste proasta si il face si pe House sa para prost.

Acuma la sezonul 4 orice serial trebuie sa gaseasca metode sa se reinventeze, de aici incolo atentia spectatorului e tot mai dificil de mentzinut. Modul in care o face House functioneaza - ma cam saturasem de aceiasi 6 actori de la un capat la altu - inlocuirea asistentzilor cu cei 20 de candidatzi introduce caractere noi si potentzial pentru situatii noi si diverse. Avem un mormon, o bunoaca cu Parkinson, o isterica ambitzioasa, un moshneag farsor care vrea sa faca facultatea de medicina la 50 de ani, un evreu cinic etc. Umorul e elementul de baza in acest sezon mai degraba decat brutalitatzile din sezoanele anterioare, deci serialul se transforma incet in sitcom, mai putzin finalul tragic cu moartea oribila a unuia din personaje. A, si apare Fred Durst de la Limp Bizkit.

As vrea sa zic mai multe dar nu stiu ce s-a intamplat ca nu mai tzin minte mai nimic, din pricina ca sezonul s-a intins in vreo 3 reprize din cauza grevei scenaristilor, adica s-au tot dat calupuri de 4-5 episoade cu cate 2 luni pauza intre ele. Asa ca mi s-a defocalizat complet atentzia, care a fost capturata pana la urma de Lost, al carui al 4-lea sezon a fost stralucit si mult mai coerent decat ma asteptam (la randul sau fiind amputat la episodul 13, deci jumatate din cat trebuia sa fie). Oricum, ideea e ca House s-a improspatat semnificativ cu acest sezon.


3 comments:

Anonymous said...

lost nu trebuia sa aiba mai multe episoade :) si urmatoarele sezoane vor avea doar vreo 14 episoade. dar schimbari a suferit din cauza grevei, asta e adevarat.

Mike said...

man lasa doftorii ca nu stiu decat sa fie optimisti chiar si in clipa in care ti se dezvaluie o luminita aaalbaaa....ei o satz zica ca e firesc.
asadar...arunca un ochi acilea ca e mai pentru matale:D
http://www.youtube.com/watch?v=UVkQCDfIe38&eurl

Kidha said...

nunu,doctor house e ce mai tare. desi it's never lupus