Saturday, March 24, 2007













Hey, gorgeous, wanna play ball?
Nip Tuck sezon 2

Sezonul 1 a fost cum a fost dar al 2-lea m-a transformat in fan: Christian gagicaru face sex si facelift cu Vanessa Redgrave, iar Sean familistu se angajeaza intr-un transplant de clitoris pt o somaleza refugiata in Florida, victima a mutilarilor ritualice de acasa din tribu ei. Prima jumatate a sezonului incheie shireturile unor telenovele lasate in aer de sezonul 1, in care testele de paternitate dovedesc ca lucrurile nu sunt ce par a fi. X nu e fiul lui Y, caci e alui Z care credea ca W e fiul lui care de fapt nu era, ca era al unui negru. Nu insist, daca ati vazut Star Wars sau Dallas intelegeti. Si cel mai haios e ca Christian gagicaru se muta la casa lui cu o gagica oarba cu oki de sticla si miros de caine, care are obiceu sa amushine dimineatza in fundu gol si orbitele goale de-i taie tot kefu de erectzii matinale sarmanului om.

Ideea e ca sezonul asta explodeaza in cel mai fantastic mod posibil si cu o gradatzie atat de fina intre normal si anormal, intre hazliu si tragic, intre soap opera si orori over-the-top, cum am mai vazut doar in Sopranos sau in Carnivale. Pe nesimtzite, o problema banala de cuplu duce la Apocalipsa, femei care vin la plastician sa-si trateze stigmatele din palme si copii care vin sa li se taie coada de porc cu care s-au nascut. Copilu Matt merge la o psiholoaga sa-l ajute sa se concentreze la scoala si sa-i creasca notele. Psiholoaga, ca sa il motiveze, isi arata tzatzele copilului si notele incep sa creasca, alimenate de o relatzie pedofila cu psiholoaga. Dar psiholoaga are si un fiu de aceeasi varsta cu Matt, 16 ani parca, cu care si-o mai trage la modul incestuos incat cei doi copii, acum in relatzie de "tata-fiu" se tot bat pe la vestiare de gelozie. Apoi vine unkiu Christian sa-l salveze pe micul Matt, dar cum Christian e sexaholic anonymous tabareste pe psiholoaga sa o violeze, ocazie cu care, cu putza lui de chirurg plastic experimentat simte un perete vaginal abraziv, care demonstreaza ca psiholoaga fusese de fapt barbat inainte sa isi skimbe sexul intr-un program experimental din anii 80 condus de un Frankenstein al chirurgiei plastice jucat de Alec Baldwin, care a visat sa isi fac femeia perfecta din tineri pederasti fara discernamant. Frankenstein asta s-a ascuns intr-un paradis ocult si s-a convertit la botanism, polenizand manual orhidee impotente care nu te tradeaza ca femeile, fie ele si transsexuale.

Finalul sezonului deschide un nou fir epic, cu un chirurg psihopat care face liposuctzii ilegale cu furtunu de la mashina de spalat, intr-o pivnitza.

Un sezon stralucit al unui serial care a impuscat in acelasi timp Globuri de Aur, premii Emmy si premii ale Academiei Fantasy and Horror. Muzica e tot mai tare, cu mult Rolling Stones si versuri care se sincronizeaza haios cu situatiile. Absolut entertainment. TV doesn't get better than this.

No comments: