Thursday, February 01, 2007

Muzica vorbita pe la spate
-January tree-

1.A fost foarte tare concertul Evergrey de la Bucuresti, multumesc organizatorilor si trupei. Stay metal! I like it.
2.Raspandacii au promis pentru la vara o dubla MyDyingBride-Anathema la festivalul Uniunii Europene cu capitala la Sibiu. Ar fi beton, pacat de acustica de piatza.
3.Sa nu uit, Tudor Lica, liderul lobby-ului Manowar pe langa Romania, mi-a lasat vorba sa va transmit urmatorul mesaj, in caz ca v-atzi apucat sa cautatzi sponsori pt un concert Manowar la noi:
Salut,Daca aveti vreo idee legata de eventuali sponsori haideti sa va spun inca ceva. Cautam sponsori companii care produc bunuri sau servicii de larg consum. Spre exemplu tigarile, sau bauturile racoritoare si nu companiile producatoare de senile pentru tancuri, pentru ca nu zilnic cumparam senile de tancuri.
Corect.
4.Tot din categoria trupe de 2 lei (vechi), foste geniale, actualmente placide, vom avea si Haggard la Brasov. Asha pe nesimtzite mi-a iesit trupa asta din vizor, fara agresiuni si albume insistente si uite de unde sare hopa mitica. Cica vor veni cu clasa si o sa cante direct pe asfalt, caci nu exista scena sa-i tzina pe totzi 16.
5.Orshcum ar fi, concertul anului va fi Marilyn Manson la presupusul festival BESTIVAL de la Romexpo, iunie sau asa ceva. Asa da, mai ales ca maestrul vine cu un album nou. S-ar putea sa fie si alte trupe, le tzin pumnii organizatorilor.
6. "People ask how I learned to play bass with one hand. Well, with a face like mine, you learn to do a lot of things with one hand." Din vorbele de duh ale marelui cantautor Peter Ratajczyk, mai cunoscut dupa porecle ca Peter Steele sau Ogre Salami, vocea trupei de erotic horror metal Type O Negative si mai nou actor in filmul cu vampiri Tao of M. Salut albumul Dead Again, care ne canta despre ortodoxie, daca ar fi sa ne luam dupa coperta - un Rasputin colorat verde (in ciuda zvonurilor ca de anul asta trupa trece pe portocaliu). Jumatatea de album pe care am ascultat-o pana ce mi-a scos peri albi voiceoverul suna foarte punk si doom bascalios, deci va fi sigur in top 10 anu asta.

Alte albume heavy rotation pe luna Ianuarie:
1.Grindermanu lu Nick Cave a iesit domle in doua variante: una tip ciorna, cu sunet prost si multe piese, si una finala cu sunet beton dar mai putzine piese (!). E tot Cave cu o vaga tendintza experimentala, hai sa zicem ca pe la inceputuri, desi comparatzia e deplasata: Lucrurile sunt la locul lor si sculele astea oribile (buzuki, banjo si nu mai stiu ce) tot incearca sa imite o chitara si alte tonuri familiare deci sa nu va inchipuitzi un Einsturzende Neubauten. Orshcum, mai e un loc ocupat in topul anului asta.
2.De fapt sunt destul de ingrijorat de topu 2007 ca am impresia ca il definitivez pana in Aprilie cand probabil Marilyn Manson, Porcupine Tree si Deadsoul Tribe o sa puna capacu. Caci al treilea loc rezervat e proaspatul Dalek-Abandoned Language, hip hop gotic cumplit si apocaliptic.
3.Si tot in top o sa fie Diablo Swing Orchestra - Butcher's Ballroom. Daca as fi rau as incepe de la o comparatzie cu Nightwish da am zis sa o evit si sa va povestesc mai degraba despre cum baietzii astia canta cu trompete, swing si flamenco peste ceva metal populist si jucaush. Normal ar fi sa fure ochiu lumii cata vreme Nightwish sunt numaratzi la KO.
4.Surpriza din top va fi Boris cu Michio Kurihara, un super album care nu seamana cu nimic desi probabil are de toate. Incepe cu ceva trip-hop cu versuri in japoneza, apoi baga explozii de riffuri hard-cock compuse direct la Iwo Jima, ceva doom si-apoi iara balade folk nipone.
5.Pain of Salvation - Scarsick continua sa reziste la tavaleala si sa buimaceasca conflictu intre rockeri de diferite grupe de sange care, dupa ce s-au aratat atata cu degetu unii pe altzii, acu sunt nevoitzi sa bea din aceeasi sticla. Oricum, trupa ne readuce aminte ca progresiv vine de la progres si nu de la gresie. Prophecy fulfilled. Brava.
6.Fu Manchu - We must obey e albumul stoner al lunii. Nimic nou, nimic vechi, totul la fix. Nu e chiar de top, caci reprezentantu stoner in top 10 pe anu asta va fi noul Clutch - From Beale Town to Oblivion, care tocma a iesit intr-o varianta promo. Desi am impresia ca o sa fie bataie pe locul asta cu Monster Magnet.
7.Pana iese cu Porcupine Tree, Wilson se prosteste un pic cu niste piese-balast puse pe albumul Blackfield 2. Muzica pt gagici, relaxant si tamaduitor.
8.Where's Neil when you need him e compilatzia goth dedicata lui Neil Gaiman, cu muzici melancolice de la Deine Lakaien, Tapping the Vein, Tori Amos, tot pt gagici, tot pt bunastare spirituala.
9.Deci in aprilie se cam termina anu muzical, cu regret va anuntz. Hai mai repede cu albumele alea, cu cat le scoatezi mai devreme cu atat le ascult mai mult.

Alte trupe provocatoare de sentimente pozitive, ar fi:
  • Jesse Sykes si Southern Isolation - southern belles cantand balade americane, cu participarea exceptionala a lui Anselmo pe piesa Southern Man I Am.
  • Albume Type O Negative ascultate in prostie in asteptarea noului album. Oh, how i hate the mornings. Poate imi fac curaj sa fac cronicile alea, ma tot chinui cu ele de vro 3 ani.
  • Albume Stuck Mojo ascultate in prostie in asteptarea noului album, care e cu Irak si Yoko Ono. A aparut si cronica Declaration of a Headhunter.
  • Sub spectrul Lovecraft, am decis ca Cradle of Filth - Midian e preferatu meu de la trupa asta, argumente in cronica.
  • Apoptygma Berzerk a scos niste coveruri faine pe Sonic Diary, ocazie cu care am tras si o cronica a ultimului album.
  • Buckethead e un chitarist cu o galeata in cap care scoate albume instrumentale in care n-ai zice ca canta la chitara.
  • Royal Hunt scosi de la naftalina, ocazie cu care mi-am amintit ca rockul inspirat de Ray Bradbury suna bine. Mai precis The Mission si Eye Witness.
  • Therion si-au inteles limitele si s-au limitat pe Gothic Kabbalah la ce se pricepeau.

Sentimente negative mi-au lasat:

  • Punkerii horror japonezi de la Balzac, cam galagiosi in ciuda faptului ca albumul se numeste Out of the grave and into the dark.
  • Thee Maldoror Kollective, oricat de interesantzi ar fi, nu reusesc sa mascheze metodele dupa care isi fac muzica. Detalii in cronica.
  • Albumele metal de la care mai trageam o sperantza-doua: Naglfar (black dansant), Rotting Christ (death ortodox), Machine Head (americanische metal) si November's doom (doom tomnatec) nu au reusit sa ma faca atent cu mai mult de o piesa-doua. Mai incercam la primavara.
  • Genul post-rock si-a pus singur capacul cu sedimentare minima si viteza de diluare maxima: Explosions in the Sky si Minsk au scos doua ridichi de albume cu care incearca sa ne convinga ca post-rock inseamna o trupa rock care isi inregistreaza repetitziile inainte sa isi gaseasca vocal. Lipsa desvarsita de idei.
  • Hella - acu e la moda sa-i zici rock independent mai ales cand vine de la boutiqueul lui Mike Patton. Albumul demonstreaza de ce rockul matematico-tehnic e o tampenie si ar trebui cantat doar de depanatori radio-TV. Ii mai dau o shansa, e una din trupele pe care daca reusesti sa le intzelegi, devii special. Cam ca in cantecul cu Special Fred made me special too.
  • John Zorn - cu Patton la voce, e un latrat continuu care s-ar putea sa-mi placa candva dar deocamdata ma irita caci sunt in sesiune.
  • Masterplan - fara Jorn e ca Iris fara Minculescu, Steaua fara Becali etc.

Dobitocul lunii ianuarie: Mixomatol, user al forumului metalfan. Simptomatoale: name-dropping, list fiend, limba de lemn, vocabular bazat pe semnale, parazit intelectual, balonare. E posibil sa fie Mr.Hyde al unui Dr.Jekyll premiat acu o luna la aceeasi categorie.

Omul lunii: mofo, user al forumului computergames, pt ca mi-a vandut doua cartzi beton si mi-a deschis ochii asupra unor titluri misto, in special legat de benzi desenate. Ocazie cu care am aflat ca la francezi in loc de BD se zice arta secventziala europeana.

8 comments:

Anonymous said...

Zi nene si de Night at the Museum, mie mi-a placut enorm, omu' tau Rich the bitch zice ca e porcarie, care e faza? :D

Anonymous said...

sa cautzi albumu monkey3, ca nu-l vad pomenit. si daca l-ai fi ascultat ar fi aparut. la sectziunea cu verde :). e drept ca a fost asa, mai la cumpana dintre ani.
la asteptari pe 2007 eu as mai fi adaugat Dark Tranquility, Orphaned Land, Ufomammut. Si King Diamond :D
oricum, vine Manson, ce mai conteaza...

Aron Biro said...

Deci n-am vazt night at the museum. Nu-mi mai plac comediile, la Borat am plans. Creca nu ma mai stiu inveseli.

Aron Biro said...

Si apropo de topicu metalfan, vezi ca monolog e atunci cand un gagiu vorbeste singur sau cu un mort, nu cand are o replica mai lunga sau cand ala cu care vorbeste tace. Iar PulpFiction nu e atemporal, vezi momentu la care walken ii da ceasu din cur lu willis cel mic.

Anonymous said...

hai domne cu muzica mai multa, lasa filmele , desi pozele cu femei sunt binevenite oricand.
maimuta3 e dragut rau. la fel si EL-P mai putin colaborarile cu mars vodka si brent freznor.
lolek bolek de la ipekak e naspa.
interesant si marketingu internetistic de la acelasi brennt , http://www.symphonyofnoise.com/nails/yearzero/ , vezi linkuri stanga jos.

hail and kil

Anonymous said...

!Mixomatosu!
Fii atent nimicultorule, ce privilegiu ai! e ziua ta norocoasa.
Sa zicem, prin absurd ca tu, un nimeni, mi-ai citit posturile. Pai bine ma, daca enumeri niste formatii, respectiv niste filme, in doua randuri esti list freak? :D ca restul acuzilor tale nici ca au egzistenta. Da ce ai tu cu userii metolfani? trebuie ca ai dureri si acu, piciule! :D Ha ha! nazi jew! Pai nu-ti cunosti misiunea? DIE ALREADY! :rotfl:
Ce blogoree rancena ai, jidane. Cercu tau de interneti, strans ca un preputz, tine mult snobism, razbelit si virgin. Ca tine. Te incadrezi perfect la categoria "da-i o fusta, niste rolere, leaga-l de sfarcuri si plimba-l seara pe la Opera". :rotfl:

Un Stunt Cock precum moi, sa vorbers cu un blogger=FLUFFER BOY ca tine e deja prea mult. Ies de-aici repede! Yuck :P

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Aron Biro said...

Multumim pentru interventia salvatoare, mixomatoale, si bine ai venit pe blog. Ce ustura mai rau? Coroana de spini sau hemoroizii?