Wednesday, February 21, 2007


Malone, McKee, Cohen, McNaughton
Masters of Horror ep.8-12

Fair-haired child vine de pe mana unui alt regizor al carui loc sub eticheta Master este discutabil: William Malone, care ne-a dat partzuri ca Feardotcom si remake-ul House on the Haunted Hill. Oricum, episodul se tzine bine cu o atmosfera super-gotica, un iz de Fratzii Grimm si personaje sinistre. O fetitza care nu s-a dus direct acasa dupa ce a iesit de la scoala e rapita si dusa intr-un beci, unde un cuplu de vrajitori tre sa dea 12 copii de mancare la un monstru cool, pretz stabilit pentru invierea copilului lor raposat. E posibil sa fie cel mai bun lucru pe care l-a scos Malone pana acum, dar asta spune mai mult despre regizor decat despre film.

Se zice ca fiecare sezon MoH are printre regizorii invitatzi un debutant care a facut recent o figura frumoasa. Pentru sezonul 1, alesul a fost Lucky McKee care la data respectiva avea la activ doar bijuteria May, acum are si The woods, ambele filme cu freaky Angela Bettis. Deci nu e de mirare ca Bettis joaca si in episodul Sick Girl, in rolul unei cercetatoare lesbiene care studiaza insecte si are o casa plina de gandaci, de se plang totzi chiriasii si proprietara pe deasupra. Bettis are probleme cu relatziile, i se dau in mod repetate papucii din pricina gandacilor. Dar iata ca-i pica cu tronc o nimfomana cu tzatze mici care se si muta cu Angela si ii plac gandacii pe deasupra. Ii plac atat de mult incat si-o si trage cu un gandac mai special din Brazilia, un fel de combinatzie de Alien si cuc care-si planteaza ouale in gazde umane. Restu e The Fly, filmu lu Cronenberg, cu un funny twist la final.

Dave Schow e un scriitor horror mai cunoscut pt scenariile lui The Crow si a doua filme Texas Chainsaw Massacre (Leatherface + Beginning), iar povestea lui, Pick Me Up e totalmente haioasa. Un autostopist psihopat care-si omoara shoferii binevoitori si un camionagiu canibal care-si omoara autostopistii naivi isi incalca reciproc teritoriul in timp ce haituiau victimele unui accident de circulatzie. Amandoi sunt rednecksi, unu cowboy, unu cu camasa in carouri si cipilica. Autostopistu, mai tanar si mai necopt, ejaculeaza repede si isi lasa victimele la marginea shoselei sa-i faca ciuda camionagiului. Camionagiul e veteran si ii place sa dea tarcol victimelor inainte sa dea la copca. Pana la urma primu face autostopu fix la asta cu camionu si cum se cearta ei au un accident de circulatzie si vine sa-i ia o ambulantza cu niste doctori... psihopatzi. FUN! Si mai fun e ca orasu spre care se indreptau se cheama Lansdale si ca o gramada din replici fac referiri la alte filme din CV-ul lui Larry Cohen, master of B-movies: trilogia It's alive, trilogia Maniac cop, filmu Ambulance. Cand zic B-movie, zic filme care pe imdb au sub 1000 de voturi si nota 3-4 chiar si dupa 30 de ani de la data lansarii.

Fanii Cradle of Filth vor fi incantatzi de Haeckel's Tale, pornoshagul erotic horror de epoca 1800 scris de cine altcineva decat Clive Barker. Regia trebuia sa fie a lui Romero dar a ajuns pe mana lui John McNaughton, bruta care ne-a daruit filmul cu lesbiene Wild Things si portretul unui criminal in serie: Henry. O sa ma intrebatzi ce fel de Master of Horror e si asta. Elementul fun al episodului e Jon Polito pe care-l shtitzi de prin Seinfeld sau filmele fratilor Coen, care aici joaca rolul unui necromant itinerant care taraie un caine zombie dupa el intr-o cosharca si invie mortzi pe 100 de parale. Un boshorog impotent e insurat cu o tanara stravezie mustind de feromoni si au probleme de cuplu caci barbatu nu se ridica la standardu sexual al sotziei. Necromantu asta zice ca se ocupa el si rezolva cu niste zombie cu putzele rigide sa o faca poshta in noaptea cu luna plina pe tanara doamna Chatterley. Partea nasoala e ca fata nu se protejeaza si ramane gravida. Foarte Barker, machiaje supercool. Daca e Barker, tre sa fie si ceva cu gay, mai exact un homosexual linshat spanzurat si cu o placa de lemn pe care scrie Pederast atarnata de gat.

2 comments:

adi calarasu said...

hey, man
lipseste ep. 13 :)

Aron Biro said...

e si ala, separat, da un search