Thursday, February 15, 2007



Filmele vorbite pe la spate
-iar remakeuri in prostie-

0.Sa incepem cu faptul ca putetzi cumpara figurine action-hero din filmul Hostel. Deocamdata, modelul om cu maceta. Probabil urmeaza om cu drujba, om cu holshuruburi si poate chiar om macelarit, model LEGO personalizabil.

1.Rumorile cele mai recente din zona horror sunt legate de Teeth, povestea fetei care avea dintzi pe labii si musca putzele barbatzilor cu ele. Filmu are probleme cu Comisia Texana de Film somata de niste vigilante locali sa puna capat pornografiei in zona Texasului. Se murdareste traditzia filmelor cu canibali locali.
2.Remakeurile continua in tavalug: filmul lui Takashi Miike, One missed call capata o varianta americana. I am legend, clasicul horror cu Charlton Heston (si inainte de el cu Vincent Price) este adus la zi in a treia varianta de data asta cu Will Smith (!) si regizat de MTVstul Francis Lawrence (Constantine). Alt film aflat la al doilea remake este clasicul Invasion of the Body Snatchers, refacut de neamtzul Hirschbiegel, un mare om care a facut bijuterii precum filmul de Oscarul Der Untergang si Das Experiment. Filmul se face totusi in America, cu Nicole Kidman si James Bond in rolurile principale, dar cu un titlu prescurtat: Invasion. De notat ca in timpu filmarilor Kidman era sa-si rupa nasul, motiv pt care releasul se amana spre August.
3.White Noise a fost un film de 2 bani, cu fantome care vorbesc daca scotzi antena din televizor si te uitzi la pureci. Nu ma astept sa aiba o continuare mai breaza: White Noise 2 este facut de regizorul lui Dracula 2000 si Prophecy 3.
4.Coreenii au lovit tare cu excelentul creature-horror The Host. La nici un an de la lansare, americanii ii pregatesc remake fara sa-si dea seama ca filmul era o parodie dupa filmele de gen americane.
5.Povestea canibalilor nemtzi care si-au mancat putzele, despre care ne-au cantat si Rammstein, a fost transpusa pe marele ecran in Rohtenburg (Grimm Love in SUA). Acelasi regizor, neamtzul Weisz s-a ocupat si de remakeul Hills have eyes 2, dupa Wes Craven.
6.SRL-ul lui Michael Bay continua sa loveasca cu remakeuri: la rand urmeaza Pasarile lui Hitchcock, Near Dark - primul horror de succes regizat de o femeie (Kathryn Bigelow) si, totusi, Friday 13, dracu sa-l ia.
7.Prin anii 60 traia un regizor pe nume Herschell Lewis considerat inventatorul splatter-horror, adica filme de doi bani cu sange excesiv si fara compromisuri de rating. S-au apucat sa-i plateasca si dansului tribut cu 2 remakeuri: anul trecut a iesit 2001 Maniacs (cu Freddy Krueger), anul asta iese Wizard of Gore (cu Jeffrey Reanimator Combs si Crispin Willard Glover).
8.Mieii nu mai tac odata caci se pare ca a iesit un al doilea prequel, Hannibal begins, pardon... Rising. De data asta Hannibal e teenage-superhero.
9.Daca doritzi sa o fugaritzi pe Jessica Alba in chilotzi, se face preselectzie pt roluri de fantome in remake-ul dupa asiaticul The Eye, despre o gagica care orbeste si prin urmare incepe sa vada.
10.Rob Zombie si-a facut blog la http://www.myspace.com/101946169 de unde aflam ca in remakeul la Halloween, alaturi de Malcolm McDowell revin colaboratorii din Devil's Rejects (slutul Danny Trejo, nevasta SheriMoon, William Forsythe, Ken Foree) dar si marele Udo Kier care este, respectiv Brad Dourif (Lord of the Rings, Deadwood). Aflam si ca proiectu e boicotat de fanii filmului original. Ete na.
11.Creatorii Shaun of the Dead au scos recent o noua bomba instant action: Hot fuzz, din nou cu Pegg, din nou cu Nighy.
12.Van si Vanel, creatorii filmului-vedeta Saw au in proiect Dead Silence in care o sa apara si papusha din Saw. Oricum, pentru la toamna s-a anuntzat si Saw 4. De ce nu l-au facut direct serial?
13.Resident Evil a inventat filmul cu zombie fara sange. Mila Jovovich se intoarce in partea a 3-a, Extinction, in regia unui gagiu de la MTV. Probabil o porcarie. Oricum, din aceeasi tagma vine si Alien vs. Predator 2, regizat de fratzii informaticieni Strause, de pe mana carora au iesit efectele speciale ale unor succese recente precum 300, X-men, Constatine, Terminator 3.
14.Prima trilogie horror ruseasca, ecranizarea romanului lui Sergei Lukyanenko, se incheie anul asta cu Dusk Watch, de data asta cofinantzat de Fox. Ce le lipseste romanilor sa fie in stare de asa ceva? Creca nimic, doar ca avem ceva in plus ce nu ne lasa: Revolutzia si constiparea intelectuala.
15.Azi e alba, maine de neagra, Reanimator 4 nu se da inca la fund, zice regizoru, in ciuda desincronizarii cu cariera politica a lui Bush.
16.O chestie tare: Angela Bettis, actritza din May si The Woods, si Lucky McKee, regizorul celor doua filme, fac schimb de scaune: Bettis regizeaza si McKee joaca in Roman, tot un film despre relatii amoroase degradante.
17.Traditia comediei horror in Noua Zeelanda a fost pusa la punct de marele Peter Jackson, azi carmaci la superproductzii ca Lord of the Rings. Epigonii au iesit anul asta cu Black Sheep, povestea unei oi zombie modificata genetic.
18.Primeval a avut cel mai haotic promo din memoria recenta. Din reclama nu te prinzi daca e despre Kazahstan, criminali in serie, drama politica sau zombie. De fapt e despre un crocodil si pare nasol, cica e primul candidat la Zmeura 2007.
19.Tzinetzi minte meseriasul film existentialist francez despre integrarea sociala a comunitatzilor de zombie, pe nume Les Revenants? American Zombie e titlul unui viitor similar film regizat de doamna Grace Lee, dar cu americani. Si ca tot vorbeam de francezi am aflat ca la drujba i se zice Tronconneuse.
20.Un interviu din Fangoria ne povesteste cum n-a apucat Tarantino sa faca remakeul la Evil Dead si nici Halloween 6 in care vroia sa-l transforme pe Michael Myers intr-un bounty hunter cu dileme morale. Si tot din Fangoria, Dee Snider si Voltaire au ajuns crainici Fangoria TV.
21.Actorul pe care juma de minut in filmul Saw l-a transformat in vedeta, o sa apara si in Boogeyman 2, continuarea horrorului de 2 bani cu Xena Printzesa Rasboinica, produs de Sam Raimi.
22.Yahoo Messenger promoveaza filmul horror The Messengers.

1 comment:

Anonymous said...

"Teeth"... De dragul sexului meu ar trebui sa tip: "Nu-l faceti!". Cum sa admit ca m-ar interesa filmul?
"White Noise 2"... Nu stiu. Potential in idee este. Dar e-adevarat ca si-acum ma intreb ce-au facut cu el in prima parte. L-or fi pastrat pentru a doua.
"Reanimator 4" - de asta chiar am, inexplicabil, chef.
"Saw 4"?!! Gata, in urmatorul joc si eu!